2022 metų gegužės 17 d. ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu muitinės pareigūnai patikrai sustabdė automobilį „Seat Altea XL“.

Kauno apygardos prokuratūra praneša, kad vairuotojas tikino grįžtantis iš kelionės, bet kalbėjo nerišliai, nesugebėjo paaiškinti kelionės tikslo, todėl jo elgesys sukėlė įtarimų. Mašinoje aptikta moderni slėptuvė – valdoma elektros magnetais ir atsiverianti vieno mygtuko paspaudimu.

Slėptuvėje rasti keturi paketai, kuriuose buvo daugiau nei 4 kilogramai kokaino.

Teisiamasis taip pat buvo kaltinamas dokumentų suklastojimu ir disponavimu suklastotu dokumentu. Jis Jonavos rajone kitam žmogui perdavė savo nuotraukas ir organizavo netikrų dokumentų pagaminimą – vairuotojo pažymėjimą bei asmens tapatybės kortelę. Už šiuos du dokumentus sumokėjo 500 eurų.

Vyrui buvo pateikti kaltinamai dėl kontrabandos, neteisėto disponavimo narkotinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti bei dėl dokumentų suklastojimo.

Kauno apygardos prokuratūros prokurorė teismo prašė kaltinamajam paskirti 12 metų ir 3 mėnesių laisvės atėmimo bausmę. Kauno apygardos teismo vasario 10 d. priimtu nuosprendžiu teisiamasis pripažintas kaltu dėl visų jam inkriminuotų nusikaltimų, jam paskirta 8 metų laisvės atėmimo bausmė.

Ikiteisminiam tyrimui vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Trečiojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė. Tyrimą atliko Muitinės Kriminalinės tarnybos Kauno skyriaus pareigūnai.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją