Greitosios medicinos pagalbos (GMP) stoties direktoriaus pavaduotoja Vanda Pumputienė paaiškino, kad tokių nelaimių atvejais - kai žmogus atsiduria po automobiliu, jokiu būdu negalima patiems bandyti kelti automobilio, bandyti ištraukti nelaimėlį.

Tiesa, šioje persekiojimo istorijoje yra ir dar viena pusė - nors vaikinas nepakluso teisėtiems policijos pareikalavimams, tarnybinį automobilį „Hyundai IX35“ vairavusiam Elektrėnų PK VPS Patrulių būrio vadui teks nemažai bendrauti su prokuratūra. Pradėta baudžiamoji byla dėl asmens sužalojimo eismo įvykio metu.

Elektrėnų policijos komisariato viršininkas Andžej Grudinskij sako, kad tokios procedūros, nors ir nemalonios, visuomet atliekamos nukentėjus asmeniui.

„Mes, pareigūnų visuomenė, esame įsitikinę, kad pareigūnas atliko viską teisėtai ir teisingai bei jį palaikome. Tokiais atvejais, kai persekiojimo metu susižalojo žmogus, yra pradedamos tokios procedūros, taip pat pareigūnui pasiūloma psichologinė pagalba, tačiau jos neprireikė. Jis jaučiasi gerai ir dirbs toliau pagal grafiką“, - DELFI sakė A. Grudinskij.

Anot Elektrėnų policijos vadovo, iki šiol persekiojimo istorijoje teisti buvo tik šaunamąjį ginklą panaudoję pareigūnai. Kitais persekiojimo atvejais apie teisiamus pareigūnus jam netekę girdėti.

DELFI primena, kad įvykio liudininkai iš pradžių teigė, kad pareigūnai partrenkė motociklininką, tačiau policijos pareigūnų atsiųsta filmuota medžiaga iš tarnybinio automobilio video registratoriaus tai paneigė.

Nuo policijos pasprukti bandęs devyniolikmetis, įtariama, buvo neblaivus. Paimtas jo kraujas tyrimams. Vaikinas patyrė rimtas traumas, jam nustatyti dubens ir krūtinkaulio lūžiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2202)