Policija pranešė, kad praeityje už panašaus pobūdžio nusikaltimus jau teistas vyras, birželio 5 d. sulaikytas Kretingos rajone, po to kai į pareigūnus kreiptasi dėl naktį iš birželio 4 į 5 d. įvykdytos vagystės iš gyvenamojo namo Kretingos m., L. Janušytės g. - čia miegant gyventojams įsibrauta į gyvenamąjį namą ir pasisavinta moteriška rankinė, piniginė, dokumentai, 80 eurų ir kiti daiktai – žala tikslinama. Tyrimo metu pareigūnai nustatė, jog įtariamas asmuo laikėsi ypatingų atsargumo priemonių, mūvėjo pirštines ir kaukę.

2015 m. šia vagyste įtariamas vyras jau buvo nuteistas už keletą vagysčių iš gyvenamųjų patalpų Palangos mieste – visais atvejais įtariamasis įsibraudavo į patalpas pragręžęs skyles langų ar terasos durų rėmuose, patalpas apšvarindavo gyventojams esant namuose ir miegant.

Pareigūnai neatmeta galimybės, jog 2015 m. už analogišką nusikaltimą nuteistas ir 2017 m. į laisvę išėjęs vyras, gali būti įvykdęs ir daugiau panašaus pobūdžio nusikalstamų veikų Klaipėdos apskrityje.

Praėjusią savaitę į Klaipėdos apskr. VPK policijos pareigūnus kreipėsi Girulių gyventojai nurodydami, jog įtarimų sukėlęs asmuo, dėvintis kaukę vaikštinėja aplink gyvenamuosius namus. Klaipėdos m. pareigūnai, siekdami nustatyti galimai nusikalstamą veiką vykdantį asmenį, skyrė papildomas pareigūnų pajėgas patruliuoti nurodytoje teritorijoje. Dėl įtartino asmens vaikštančio aplink gyvenamuosius namus sunerimę buvo ir Kalotės bei Gindulių gyventojai – jie savo įtarimais ir vaizdo medžiaga, kurioje užfiksuotas įtartinas asmuo, dalijosi socialiniuose tinkluose.
1986 m. gimusiam vyrui pareikšti įtarimai pagal LR BK 178 str. 2 dalį. Savaitgalį teismas leido įtariamąjį suimti trims mėnesiams.

Už tokio pobūdžio nusikalstamą veiką įtariamajam gali grėsti laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.