Nuolat prevencines priemones dėl vertimosi prostitucija vykdantys pareigūnai praėjusią savaitę nustatė tris pažeidimus – seksualines paslaugas Klaipėdoje teikusioms 1984 m., 1990 m. ir 1997 m. gimusioms moterims taikyta atsakomybė pagal LR ANK 487 str. Dvi iš jų nusižengia nebe pirmą kartą.

Pareigūnai nuolat primena, kad atsakomybė gresia ne tik prostitucijos paslaugas teikiantiems asmenims, bet ir jomis pasinaudojusiems klientams. Dėl to praėjusią savaitę nubausti du 1987 m. ir 1989 m. gimę pažeidėjai (pagal LR ANK 487 str. 1d.)

Už vertimąsi prostitucija arba naudojimąsi jos paslaugomis už atlygį gresia bauda nuo 90 iki 140 eurų (pagal LR ANK 487 str. 1 d.), jei pažeidimas padaromas pakartotinai, bauda gali išaugti iki 300 eurų (pagal LR ANK 487 str. 2 d.).

Nepilnamečiai vartojo tabako gaminius

Vykdant priemonę dėl neteisėtos prekybos alkoholiniais gėrimais užkardymo, Klaipėdoje ir Kretingoje buvo atlikti 2 kontroliniai pirkimai ir nustatyti du pažeidimai dėl vertimosi komercine veikla neturint licencijos šiai veiklai vykdyti. Pradėtos administracinės teisenos pagal LR ANK 127 str. 1 d., iš nelegalios apyvartos išimta 6,7 litrų įvairių alkoholinių gėrimų.

Taip pat vykdyta prevencinė priemonė dėl nepilnamečių daromų teisės pažeidimų užkardymo. Per ją nustatyti 6 pažeidimai, susiję su nepilnamečių tabako gaminių vartojimu ar jų turėjimu, keturi pažeidėjai – jaunesni nei 16 metų. Už šį pažeidimą 16 metų sulaukusiems asmenims gali grėsti bauda nuo 20 iki 50 eurų (pagal LR ANK 492 str. 1 d.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją