Vakar rytą, apie 7.50 valandą, kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, ties posūkiu į Ariogalą, mikroautobusas "Renault Trafic" rėžėsi į priešais važiavusio bendrovės "Kautra" autobuso "Ikarus 260" galą.

Manoma, kad 44 metų kaunietė R.B., kuriai ir priklauso mikroautobusas, nesilaikė saugaus atstumo. Būtent todėl jos vairuojama transporto priemonė priekiu trenkėsi į maršrutu Kaunas-Skuodas važiuojantį autobusą, kai šis sulėtinęs greitį suko į Ariogalos pusę.

Per avariją sužeisti keturi mikroautobuso keleiviai: trys suaugusieji ir 13-metė kaunietė Simona Dulskytė. Iš pradžių mergaitė buvo nuvežta į Raseinių ligoninę, vėliau - į Kauno medicinos universiteto klinikas.

Dulskytės gyvybei pavojus negresia, būklė vidutinio sunkumo, tačiau dėl daugybinių kojos lūžių nukentėjusioji bus gydoma klinikose. Po avarijos ligoninėje atsidūrė ir mergaitės 47 metų mama Zita Dulskienė, taip pat kiti bendrakeleiviai - 46 metų Saulius Vilčinskas ir jo 43 metų žmona Violeta Vilčinskienė. Po medikų apžiūros šie kauniečiai išleisti namo gydytis ambulatoriškai.

Tai jau ne pirma avarija, šią savaitę įvykusi Vilniaus-Klaipėdos magistralėje. Kauno rajone, ties pačia miesto riba, trečiadienio rytą keleivinis autobusas įsirėžė į dirbančius kelininkus. Iš Klaipėdos į Vilnių vykęs Klaipėdos autobusų parko dviejų aukštų autobusas "Neoplan" ties Giraitės kaimu rėžėsi į kelininkų užtvaras - du jų automobilius.

Per avariją žuvo kelininkas 35 metų Edmundas Žigutis ir vienos Kauno aukštesniosios mokyklos studentas, vasarą atlikęs praktiką AB "Kauno tiltai" 26 metų Arvydas Tauroza. Taip pat žuvo autobuso vairuotojas 60 metų Juozas Tereikis.

Kelininkams 36 metų Eduardui Čebotariui ir 24 metų Dovydui Zablackui medikai nustatė smegenų sukrėtimus, šonkaulių lūžius. Zablackas buvo skubiai perkeltas į reanimacijos skyrių, mat medikai įtaria lūžus stuburo slankstelį. Kitas "Neoplan" vairuotojas 42 metų Vytautas Šveikys į klinikas paguldytas dėl krūtinkaulio lūžio.

Tos pačios dienos popietę beveik toje pačioje vietoje į avariją pateko priemiestinis autobusas "Ikarus", iš sodų bendrijų vežęs apie 30 keleivių. Į autobusą įsirėžė vilkikas "Volvo FH12". Per avariją keli žmonės nukentėjo, vienas dėl kaukolės skilimo paguldytas į ligoninę.