Klaipėdos apskr. VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai tyrimo veiksmus ėmė koordinuoti po to, kai balandžio 7 d., apie 12 val., Plungėje, į 1946 m. gimusios moters butą, atidarius duris, užėjo pareigūnu prisistatęs vyras, kuris moteriai į akis papurškė dujų ir pagrobė pinigus. Žala - 2570 eurų.

Tą pačią dieną buvo gautas pranešimas, kad Kretingos r., Salantuose, 1935 m. gimusiai moteriai į laidinį telefoną paskambino „ESO“ darbuotoju prisistatęs vyras, kuris pareiškė, kad už elektrą buvo atsiskaityta padirbtais pinigais, todėl reikia patikrinti namuose esančius pinigus. Apie 14.20 val. į namus atėjo vyras, kuris pagrobė pinigus, papurškė dujų ir pasišalino. Tuokart žala siekė apie 35 000 eurų.

1977 m. gimęs, ne kartą už įvairius nusikaltimus – vagystes, sukčiavimus, teistas klaipėdietis pareigūnų buvo sulaikytas balandžio 16 d. pavakare uostamiestyje. Šiuo metu vyrui pareikšti įtarimai dėl plėšimo Plungėje, tačiau tyrėjai neatmeta galimybės, jog įtariamasis praėjusiais ir šiais metais gali būti įvykdęs ir daugiau panašių nusikalstamų veikų visoje Lietuvoje, mat nusikalstamų veikų pobūdis bei aukų apibūdinamas įtariamasis – panašūs. Nors sulaikymo metu asmuo turėjo tik apie 400 eurų, visgi tyrimo metu nustatyta, jog įtariamasis pastarosiomis dienomis į savo sąskaitas pervedė ne vieną tūkstantį eurų, kuriuos greitai ir išleido.

Šiandien teismas svarstys dėl asmens suėmimo ar kitos kardomosios priemonės paskyrimo.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.