Dar ir šiandien veikiančiose kapinėse išsitenką ir to krašto protėviai ir nūdienos velionys. Artimųjų kapus lanko ir tvarko palaidotųjų artimieji, o kapinių teritorijos priežiūra vykdo seniūnija.

Tvarkingose kapinėse apsilankę žmonės buvo sukrėsti pamatę, kad kapinėse darbavosi vandalai. Nuo senųjų kapų nulaužti masyvūs ketaus kryžiai. Ant jų išlietos datos rodė, kad žmonės čia laidoti dar XIX amžiuje.

Dėl kapinių išniekinimo ir vagystės nuo vienuolikos kapų Pagėgių policijos pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Spėjama, kad čia galėjo „pasidarbuoti“ metalo vagys ir kryžius parduoti nelegalioms metalo supirktuvėms.

Kryžių ir metalinių kapų tvorelių vagystės, Klaipėdos krašto kapinėse, senas ir gėdingas reiškinys. Nėra šiame regione kapinių, kur nebūtų tokio kapų išniekinimo. Dažniausiai šventvagiai išvengdavo teisėsaugos nemalonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją