Pareigūnai praneša, kad dabartinėje ikiteisminio tyrimo stadijoje įtarimai dėl kvaišalų platinimo ir neteisėto disponavimo narkotikais, taip pat ir labai dideliais kiekiais, pareikšti keturiems asmenims.

1976 metais gimusio klaipėdiečio ir jo sugyventinės bute KPONTV pareigūnai kratos metu rado didelį narkotinės medžiagos – heroino kiekį. Įtariama, kad sugyventiniai tiekė narkotikus jų perpardavinėtojams.

Sulaikytasis niekur nedirbo, anksčiau 3 kartus teistas – už vagystes, turto sunaikinimą, piktybinį chuliganizmą, sunkų kūno sužalojimą, nužudymą iš chuliganiškų paskatų, dalyvavimą ginkluoto nusikalstamo susivienijimo veikloje, plėšimus, dokumentų pagrobimą bei pareigūno vardo pasisavinimą. Asmuo buvo paleistas iš pataisos namų 2015 m. liepą, atlikęs 15 metų laisvės atėmimo bausmę. Jo trisdešimtmetė gyvenimo draugė praeityje taip pat teista.

Įtariama, kad narkotikus mažesnėmis dozėmis platino 1977 metais gimęs, anksčiau 10 kartų už piktybinį chuliganizmą, neteisėtą disponavimą ginklu, vagystes, turto sunaikinimą, narkotikų platinimą, sukčiavimus teistas bedarbis. 2013 metais jis buvo nuteistas už tai, kad, sulaikytas už vagystę, peiliu sužalojo parduotuvės apsaugos darbuotoją.

Asmuo buvo paleistas į laisvę 2016 metų pradžioje ir su sugyventine gyveno motinos bute. Įtariama, kad čia jis vartojo ir platino heroiną. Kratos metu policijos pareigūnai aptiko pardavimui paruoštas narkotikų dozes.

Įtariamasis uždarytas į Klaipėdos apskrities VPK areštinę. Taip pat sulaikyta ir jo sugyventinė, kuri buvo ieškoma kaip vengianti administracinės atsakomybės dėl vagysčių iš parduotuvių.

Su narkotikais sulaikytas ir 44 metų amžiaus praeityje Klaipėdos apskrityje siautėjusios banditų gaujos narys. 15 metų laisvės atėmimo bausme už pasikėsinimą iš savanaudiškų paskatų, kankinant bei itin žiauriai nužudyti žmogų nuteistas klaipėdietis buvo lygtinai paleistas iš pataisos namų 2015 m. birželį.

Asmuo niekur neįsidarbino, su žmona ir vaiku apsigyveno motinos bute. Praėjusių metų rugpjūčio mėn. jis buvo nuteistas už tai, kad neblaivus vaiko akivaizdoje sumušė žmoną, taip pat apkaltintas tuo, kad peiliu puolė savo motiną.

Iš neteisėtos apyvartos paimta virš 200 g heroino, kurio apytikslė „gatvės“ vertė apie 12 000 Eur. Du įtariamieji suimti, kitiems paskirtos švelnesnės už suėmimą kardomosios priemonės.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyrius.

KPONTV dėkoja neabejingiems klaipėdiečiams, suteikusiems vertingos informacijos apie jiems žinomas narkotikų platinimo vietas.

Už neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti baudžiama laisvės atėmimu nuo 2 iki 15 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.