Dažniausiai pasitaikantys sukčiavimo būdai yra, kai internete prekes parduodantys žmonės, daiktus išsiunčia nesulaukę pinigų – pirkėjais apsimetę asmenys atsiunčia suklastotą banko pavedimo kopiją. Arba – pinigus sąžiningai pervedęs pirkėjas, sutartu laiku žadėtos prekės negauna, o susisiekti su pardavėju, ar pinigų nesumokėjusiu pirkėju – nebepavyksta.

Policija informuoja, kad pasitaiko ir tokių atvejų, kai prekę pirkėjas gauna, tačiau ne tokią, kokią tikėjosi. Vien šių metų gruodžio mėnesį į Plungės rajono pareigūnus jau kreipėsi keli rajono gyventojai, kurie internetu pirko mobiliuosius telefonus, tačiau, išpakavę siuntas, pamatė, kad gavo ne to modelio, ne tokios komplektacijos telefonus kaip buvo sutarta, arba jie buvo iš viso sudaužyti ir netinkami naudoti.

Policijos pareigūnai pataria prekes rinktis labai atsakingai – pirkti tik iš patikimų asmenų ar internetinių parduotuvių, paieškoti ir pasiskaityti atsiliepimų apie juos – galbūt yra ir anksčiau pasiūlymais susiviliojusių ir apgautų žmonių. Parduodant prekes patariama sulaukti, kol į jų banko sąskaitas tikrai bus pervesti pinigai, ir tik tada išsiųsti prekę.

Kilus įtarimų, kad bandoma sukčiauti, rekomenduojama iškart kreiptis į policiją.