Pirminiais duomenimis, apie 14 val. Klaipėdoje, Minijos g., lovoje buvo aptiktas 2,5 mėn. mergaitės lavonėlis irimo stadijoje. Kūdikis su kraujosruva nosyje. Policijos duomenimis, miręs kūdikis galėjo būti paliktas bute apie savaitę.

Policijos pareigūnai po kraupaus radinio kreipėsi į visuomenę, prašė pagalbos surasti dingusią vaikelio mamą ir jos sugyventinį.

Tą pačią dieną, apie 23 val., Telšių apskr. VPK Kelmės PK policijos pareigūnai Kelmės rajone sulaikė 1989 m. gimusią kūdikio motiną bei 1987 m. gimusį jos sugyventinį.

Pirminiais duomenimis 1989 m. gimusi vaiko motina galimai stokojo socialinių įgūdžių, jai apribotos teisės į tris vaikus (gim. 2012 m., 2016 m., 2010 m.).

Šiuo metu laukiama medicinos ekspertų išvada apie galimą kūdikio mirties priežastį, taip pat renkami duomenys apie motinos ir mirusio vaiko sveikatos būklę iki gimdymo, nėštumo metu ir po jo.

Policija pranešė, kad gavus medicinos ekspertų išvadą, bus pateikta platesnė informacija.

Bandė pasislėpti pas ūkininkus

DELFI duomenimis, moteris ir vyras buvo rasti pas ūkininkus. Pasirodo, kad įtariamieji atvyko pas žmones ieškoti darbo, o šie pamatę, kad asmenys ieškomi, kreipėsi į policijos pareigūnus.

Taip pat pavyko sužinoti, kad mirusio vaikelio motina, pasak liudininkų, mėgdavo išgerti. Anot žmonių, moteris išgerinėdavo net ir būdama nėščia.

Pradėtas tyrimas mirties priežasčiai nustatyti.

Vaiko teisių apsaugos tarnybai moteris žinoma

Valstybinės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos Klaipėdos apskrities atstovė Greta Bliutaitė pirmadienį BNS sakė, kad šeima vaiko teisių apsaugos skyriui buvo žinoma.

„Šis kūdikis buvo ketvirtas vaikas šeimoje, kitiems trims nustatyta nuolatinė globa – jų mama neaugina“, – kalbėjo atstovė.

G. Bliutaitė sakė, kad su moterimi dirbo socialiniai darbuotojai, ji buvo įpareigota baigti gydymo kursą.

„Šeima buvo nuolat prižiūrima, joje lankėsi specialistai, jie darbo metu nefiksavo jokių vaiko teisių pažeidimų“, – kalbėjo G. Bliutaitė.

Anot jos, sąlygos vaikui augti šeimoje ir vystytis buvo tinkamos.

G. Bliutaitė teigė, kad moteris į vaikų teisių apsaugos specialistų dėmesį buvo patekusi, nes jai trūko socialinių įgūdžių.

„Moteris buvo girtaujanti, jai besilaukiant jau buvo pastebėta išgėrusi. Jai besilaukiant jau taikyta priežiūra“, – tvirtino atstovė.

Vaiko teisių apsaugos tarnybos atstovė akcentavo, kad informacijos apie moters sugyventinį vaiko teisių tarnyba neturi.

Bus papildyta.