Ir iš karto pasipylė promilės. Leistinos, bet promilės. 0,22 prom., 0,26 prom., 0,29 prom. Keleivinio mikroautobuso vairuotojas labai tirtėjo. Drebančiomis rankomis ieškojo dokumentų. Juos radęs išmėtė salone. Pareigūnas suskaičiavo sėdynes. Jos devynios. Vairuotojui pasisekė, nes jeigu jų būtų buvę 10, jis būtų buvęs nubaustas už nežymų girtumą.

Buvo patikrintas vairavimo instruktorius iš Šilutės. Keleivis buvo blaivus. Bet instruktorius, mokęs žmogų vairuoti, teturėjo tik laikinąjį vairuotojo pažymėjimą. O tokie dokumentai, žinia, išduodami iki priimant sprendimą bylose, kuriose nagrinėjami dideli greičių viršijimai, avarijos ar neblaivumas vairuojant.

0,11 prom. "pripūtęs" vairuotojas paaiškino, kad yra širdininkas. Sakė vakar, apie 20 val., išgėręs butelį alaus ir vaistų. Sakė, gali dokumentus parodyti, kad yra ne visai sveikuojantis. Žmogui buvo paaiškinta, kad jeigu mūsų valstybėje bus priimtas "nulio promilių įstatymas", tai jokie dokumentai nepadės. Nes nėra "vaistų nuo širdies", sukeliančių pagirias.

O sustabdytas dviratininkas buvo blaivus. Už tai dovanų gavo šviesą atspindinčią liemenę ir du atšvaitus. Vieną ant kairės rankos, kitą ant dešinės. Ir tai buvo ne paskutinis laimingas žmogus tą rytą.

Laimingesnių žmonių atsirado kitoje reido vietoje - Tilžės gatvėje. Stabdomų automobilių kolonoje apsisuko "Mercedes Benz" ir nukūrė atgal į miestą. Policininkai su "Škoda Octavia" puolė vytis.

Bėglys buvo pavytas garažų masyve toje pačioje Tilžės gatvėje. Pilietį pareigūnai parsivežė į reido vietą. Rietaviškis sakė, kad vakar gėrė, naktį gėrė, po to šoko, po to valgė salotas, po to vėl gėrė ir siautė naktiniame klube, kurį yra pamėgęs vienas krepšininkas, buvęs olimpietis. Mažai miegojo, tad tikrai turėjo pripūsti į alkotesterį nemalonius skaičius, todėl pamatęs pareigūnus, apsisuko ir spruko. Pabėgęs galvojo pratūnos kur nors, kol pavojai pro šalį pravažiuos. Reikėjo matyti jaunuolio veidą, kai po jo pūtimo alkotestesrio ekrane užsižiebė trys nuliai. Kažin, ar laimingesnių žmonių tą rytą buvo Tilžės gatvėje? Ko gero, kad ne.

Pareigūnai pasiūlė parvežti jaunuolį iki vietos, kur buvo sulaikytas ir palikta jo mašina, bet jis sakė, kad yra toks laimingas, jog parstriksės iki mašinos pats. Geras oras ir diena graži.

Tuo metu kitoje kelio pusėje buvo sustabdytas automobilis "Audi", kurio vairuotojas Nikolajus B., gim. 1957 m., teigė, kad štai tuoj, tuoj, ir jis turės naują lietuvišką vairuotojo pažymėjimą. Anksčiau vairavo su rusišku, (kuris, beje, jau negalioja daugybę metų). Pilietis pateikė 1991 metais išrašytą pažymą, kad yra išlaikęs vairavimo egzaminą.

Patikrinus policijos duomenų bazėje paaiškėjo, kad jis tris kartus yra įkliuvęs vairuojantis be vairuotojo pažymėjimo, o vieną kartą ir be jo, ir dar girtas. Dabar dar kartą surašytas protokolas už vairavimą be vairuotojo pažymėjimo.

Ir tuo metu prasidėjo įspūdingos gaudynės. Važiuojant nuo Jakų žiedo Tilžės turgaus link, pareigūnai buvo sustabdę nemažą automobilių koloną, kai staiga vienas vairuotojas apsisuko ir dideliu greičiu pradėjo važiuoti kuo toliau nuo policijos.

Pareigūnų "Škoda Octavia", su įjungtais garsiniais signalais ir švyturėliais, nusivijo bėglį. Gerai, kad kitų mašinų vairuotojai, išgirdę kaukiant sireną, traukėsi į pašalius, antraip galėjo būti bėdos.

Gaudynės vyko Tilžės gatve, Jakų žiedu, Vilniaus plentu, kol galiausiai jau mieste, Šilutės plente, automobilis "Fiat Doblo" buvo pavytas ir sustabdytas.

Automobilio vairuotojui Anatolijui R., gim. 1951 m., nustatytas lengvas girtumas - 0,61 prom. Kadangi per metus jis vairuodamas girtas įkliuvo antrą kartą, automobilis bus konfiskuotas. Trejų metų senumo mašina priklauso įmonei, kurioje dirba Anatolijus. Pilietis važiavo į darbą, vežė automobilių detales. Gyrėsi, kad važiavo 160 km/h greičiu, bet vis tiek nepabėgo nuo naujos "Škodos".