Automobilį „Rover 620“ vairavęs 75 metų Jonas A. buvo blaivus ir teigė, kad jis dviratininkę kliudė ne pėsčiųjų perėjoje. Incidento metu jam į akis švietė saulė, be to, jį užkalbino draugas, tačiau vis tiek avarija įvyko ne perėjoje, tvirtino pensininkas.

Po susidūrimo automobilis sustojo už 66 metrų nuo pėsčiųjų perėjos, autobusų stotelėje. Mergina ir dviratis rasti nublokšti 18 metrų nuo perėjos. Visą tą atstumą mergina ir dviratis buvo vežami ant automobilio stogo ir variklio dangčio.

Po susidūrimo mergina dar buvo sąmoninga, klausinėjo aplinkinių kokia šiandien diena, bet jos sąmonė vis geso. Skubiai išvežant ją į Vaikų ligoninę mergina jau buvo be sąmonės. Studentės būklė sunki. Jai diagnozuoti daugybiniai kūno sumušimai, smegenų sukrėtimas ir sumušimas. Mergina paguldyta į reanimacijos skyrių.

Kol kas neaišku, ar dviratininkė per pėsčiųjų perėją važiavo, ar stūmė dviratį. Automobilio vairuotojo teiginį, kad avarija įvyko ne pėsčiųjų perėjoje, paneigia šalia perėjos rasti balti dviračio dažai.

Netrukus įvykio vietoje pasirodė sužeistosios merginos bendrakursės. Jos pažino dviratį ir teigė, kad Darina labai mėgo juo važinėti.

Klaipėdos kelių policijos biure dėl šios avarijos pradėtas ikiteisminis tyrimas.