Policija pranešė, kad ikiteisminis tyrimas pradėtas, gavus informacijos apie kvaišalus, įtariama, platinusį, anksčiau už vagystes, turto sunaikinimą ar sugadinimą, plėšimą, turto prievartavimą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis (psichotropinėmis) medžiagomis teistą, niekur nedirbantį, 33 m. Klaipėdos miesto gyventoją.

Dar 2020 m. vasario mėn. automagistralėje „Vilnius-Klaipėda“ pareigūnai automobilyje sulaikė jau minėtą 33 m. vyriškį (asmens kratos metu pas jį rastas pistoletas) ir kartu su juo buvusį 36 m. vyrą. Atlikus apžiūrą automobilyje rasta 1000 eurų netikromis kupiūromis ir tabletė su psichotropine medžiaga.

Kitas sulaikytas asmuo teisėsaugai taip pat žinomas – 36 m. vyriškis yra anksčiau teistas už transporto priemonių vairavimą, kai vairuoja neblaivus asmuo, 2021 m. jam buvo pareikšti įtarimai dėl vengimo atlikti baudžiamojo poveikio priemones.

Tą pačią dieną atlikus kratą 33 m. vyriškio gyvenamojoje vietoje rasta virš 100 g psichotropinės medžiagos – amfetamino, tabletės su psichotropine medžiaga bei elektroninės svarstyklės su amfetamino pėdsakais.

Įtariama, kad 33 m. vyriškis kartu su 36 m. bendrininku į nusikalstamą veiklą, susijusią su narkotinių (psichotropinių) medžiagų platinimu, įtraukė ir anksčiau neteistą, niekur nedirbančią, savo 27 m. sutuoktinę.

2020 m. vasario mėn. du įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į areštinę, vėliau jiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

2020 m. pabaigoje 33 m. įtariamasis pasislėpė nuo tyrimo, dėl ko jam buvo paskelbta paieška. 2021 m. vasario 20 d. pastarasis asmuo buvo pargabentas į Klaipėdą, kai jį pagal Lietuvos Respublikos teisėsaugos institucijų išduotą Europos arešto orderį (EAO) Lietuvai perdavė Švedijos Karalystė. Šį kartą įtariamajam paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Už netikrų pinigų gabenimą, laikymą baudžiama bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki 4 metų.

Už neteisėtą disponavimą šaunamuoju ginklu baudžiama areštu arba laisvės atėmimu iki 5 metų.

Už neteisėtą disponavimą dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu turint tikslą jas platinti numatytas laisvės atėmimas nuo 8 iki 10 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)