Įtarus didelio kiekio narkotinių medžiagų kontrabanda į Lietuvos Respubliką per Klaipėdos jūrų uostą bei jų disponavimu, pareigūnai sulaikė Olandijos, Ispanijos bei Lietuvos Respublikos piliečius. Įtariamiesiems sulaikyti buvo pasitelkta Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“.

Kokainas kontrabandos būdu buvo įvežtas į Lietuvą iš vienos Pietų Amerikos valstybės, slepiant jį automobilio, atgabento jūriniu konteineriu, agregatuose.

Tyrimo veiksmai buvo atliekami bendradarbiaujant su užsienio valstybių teisėsaugos pareigūnais. Bendros operacijos metu sulaikytas labai didelis kiekis – apie 50 kg – kokaino, kuris buvo skysto pavidalo.

Turimais duomenimis, ši kokaino siunta buvo skirta ne Lietuvos rinkai, o dėl patogios geografinės padėties Lietuva buvo pasirinkta kaip tranzito šalis. Didmeninė sulaikytos minėtos kokaino siuntos kaina juodojoje rinkoje siekia 7 milijonus litų, tačiau gatvės prekyboje, realizuojant tokius narkotikus galutiniams vartotojams, kaina, priklausomai nuo medžiagos kokybės, išauga du ar tris kartus.

Dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ir psichotropinėmis medžiagomis pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. Įtariamieji suimti.