Šeštadienį V. Martišiūtė iš Klaipėdos išvažiavo į Rietavą, policijos žiniomis, pokalbiui dėl darbo. Jau tą patį vakarą ji nebeatsiliepinėjo telefonu.

Vilma Martišiūtė
Jos ieškoję kriminalistai nustatė, jog V. Martišiūtė galėjo atsidurti Tauragėje. Tikrinant šią informaciją, Daržų g., nuosavo namo kieme aptiktas automobilis „Renault“, o jame - negyva V. Martišiūtė. Namo šeimininkų namuose nebuvo.

Pasak pareigūnų, moteris nušauta. Po pirminės apžiūros manoma, kad į ją šauta kelis kartus. Tikslų žaizdų kiekį ir mirties laiką nustatys ekspertai.

Automobilis, kuriame rastas lavonas, buvo išnuomotas. Pareigūnų duomenimis, mašina išnuomota kito žmogaus, ne V. Martišiūtės vardu.

Policija nustatė įtariamąjį - 1964 m. gimusį tauragiškį, jis ieškomas.

Apie 14 val. policija išplatino įtariamojo nuotrauką. Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai ieško Rolando Ambrozos, gim. 1964 m., įtariamo Vilmos Martišiūtės nužudymu. Įtariamasis galimai vairuoja automobilį „Peugeot 605“ valst. Nr. AOM 454.

Rolandas Ambroza

Apie 15.30 val. policija pranešė, kad įtariamojo automobilį „Peugeot 605“ rado Tauragėje, Marių g., prie automobilių nuomos punkto, kur R. Ambroza vasario 11 d. išsinuomojo „Renault“ (jame paskui rastas V. Martišiūtės lavonas).

Dainininkė V. Martišiūtė muzikinę karjerą pradėjo prieš porą dešimtmečių garsioje klaipėdiečių grupėje „Studija“ kartu su Irena Starošaite.

Pagrindinė V. Martišiūtės nužudymo versija - asmeniniai santykiai. Moteris savo paskyroje socialiniame tinkle „Facebook“ vasario 10 dieną paskelbė, jog yra įsipareigojusi, o vasario 11 dieną jos širdies draugas kreipėsi į policiją, kad būtų paskelbta dingusios moters paieška.

„Kai moteriai yra per 40 metų ir ji paskelbia apie naujus santykius, vadinasi, didelė tikimybė, kad ankstesni santykiai nutrūko. Todėl ir tiriama paqrindinė nužudymo versija yra asmeniniai santykiai“, - teigė ikiteisminį tyrimą kuruojantys pareigūnai.

Neoficialiais duomenimis, R. Ambroza ir V. Martišiūtė kurį laiką buvo pora. Pastaruoju metu R. Ambroza dirbo advokato padėjėju Klaipėdoje, advokatų J. Ančiukaičio ir R. Kairio kontoroje.

Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiasis prokuroras Simonas Minkevičius patvirtino, jog išnuomotas automobilis, kuriame rastas V. Martišiūtės kūnas, stovėjo R. Ambrozos mamos namo kieme.

V. Martišiūtė jokių sąsajų su kriminaliniu pasauliu, anot S. Minkevičiaus, neturėjo, todėl jos nužudymas nesietinas su, pavyzdžiui, gaujų karais.

Po pirminės apžiūros galima teigti, jog moters mirties priežastis yra nušovimas. Teigiama, jog penktadienį pareigūnai pateiks daugiau informacijos apie šį rezonansinį nužudymą.

Rolandas Ambroza