Prokuratūros pranešime teigiama, kad 2022 m. vasarį policijos pareigūnai gavo duomenų apie ieškomo 30-mečio klaipėdiečio galimą buvimo vietą viename iš Klaipėdos daugiaaukščių gyvenamųjų namų.

Nuvykus patikrinti informaciją, pareigūnų į butą niekas neįleido, bet iš jo sklindantys garsai leido įtarti, jog viduje kažkas yra. Patekus į vidų, buvo matyti visur išmėtyti daiktai, tačiau bute žmonių nebuvo.

Paaiškėjo, kad siekdami išvengti sulaikymo, 30 m. ir 33 m. vyrai iš 14-ame aukšte esančio buto spruko balkonų turėklais. Pareigūnai bute, kuriame buvo apsistoję bėgliai, rado labai didelį kiekį – beveik 3 kg kanapių.

Taip pat rasta ir psichotropinės medžiagos – tetrahidrokanabinolio (0,335 g). Buto sieninėje spintoje buvo įrengtas šiltnamis kanapėms auginti.

Prokuratūros duomenimis, nuo policijos pareigūnų bėgę vyrai mėgino su savimi išsinešti 67 vnt. paketų su daugiau nei 650 g kanapių dervos, bet besileisdami balkonais iš 14-o aukšto, šias narkotines medžiagas pametė.

Ikiteisminį tyrimą organizavo ir jį kontroliavo Klaipėdos apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokuroras Vitalijus Gulenkovas. Tyrimą atliko Klaipėdos apskrities Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

30-metis kaltinamasis netrukus buvo sulaikytas, vėliau pristatytas į Alytaus pataisos namus atlikti laisvės atėmimo bausmę už kitus nusikaltimus.

Tęsiant tyrimą, gauta duomenų apie 33 m. vyro galimą buvimo vietą. 2022 m. balandžio mėnesį Klaipėdoje teisėsaugininkai sulaikė jo 22 m. bendrininką.

Anksčiau neteisto Klaipėdos gyventojo bute rasta daugiau nei 1,7 kg kanapių, apie 125 g kokaino, kanapių dervos. 2022 m. gegužę Klaipėdoje buvo sulaikytas ir niekur nedirbantis 33 m. klaipėdietis.

Skaičiuojama, kad šio tyrimo metu visų rastų ir paimtų narkotinių ir psichotropinių medžiagų kaina nelegalioje rinkoje gali siekti 80 000 eurų.

Tyrimui vadovavusio ir valstybinį kaltinimą teisme palaikysiančio prokuroro V. Gulenkovo nutarimu paskirtas laikinas nuosavybės teisės apribojimas į dviem kaltinamiesiems priklausančias pinigines lėšas – daugiau nei 11 000 eurų, kurie buvo rasti ir paimti kratų metu.

Baudžiamasis kodeksas už neteisėtą didelio kiekio kanapių auginimą numato viešuosius darbus arba baudą, arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 5 metų. Už neteisėtą disponavimą labai dideliu narkotinių ar psichotropinių medžiagų kiekiu numatytas laisvės atėmimas nuo 10 iki 15 metų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Klaipėdos apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją