Bet šis jauno gyvenimo nuotykis vaikinui baigėsi liūdnai – apie lytinius santykius su keturiolikmete sužinojo nepilnametės artimieji Ir netylėjo – iš karto kreipėsi į policijos pareigūnus.

Taip ir baigėsi jaunų įsimylėjėlių romanas – prasidėjus ikiteisminiam tyrimui devyniolikmetis Dovydas nutarė nutraukti bet kokius santykius su penkeriais metais jaunesne mergaite. O ši – puolė į ašaras: „Aš nuo Dovydo noriu vaiko!“

Bet apie vaikelį nepilnametei mažeikiškei kol kas beliks tik pasvajoti – bent kol sulauks pilnametystės. O su Dovydu ji pasimatyti galės ne anksčiau kaip po 4 mėnesių – šiam laikui teismas uždraudė įsimylėjėliams matytis kartu. Be to, per laisvės apribojimo laikotarpį Šiauliuose gyvenantis vaikinas privalės būti namuose nuo 23 iki 6 val. Jeigu nebus, gali sulaukti gerokai griežtesnių sankcijų ir net pakliūti už grotų.

Tiesa, vaikinui grėsė gerokai griežtesnė bausmė, tačiau baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja atsižvelgė į tai, kad lytiniai santykiai su keturiolikmete vyko ne devyniolikmečio, o nepilnametės iniciatyva.

Baudžiamają bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad su jaunesne negu 16 metų mergina lytiškai santykiavęs Dovydas pažeidė jos, kaip nepilnametės, seksualinio apsisprendimo laisvę ir neliečiamumą, nesant išžaginimo, seksualinio prievartavimo ar privertimo lytiškai santykiauti požymių.

Nors pora buvo susitikusi ir šiltame guolyje kartu miegojo ne kartą, teismas konstatavo, kad tarp jų lytiniai santykiai vyko tik kartą – esą kitus kartus jie tik vienas prie kito glaudėsi ir mėgavosi spalvotais sapnais.

Meilės romaną devyniolikmetis Dovydas su jaunesne mergaite užmezgė Mažeikių bažnyčioje – čia ji dainavo mergaičių chore. O Dovydas tuo metu Šiaulių katedroje lankė ateitininkų būrelį – kartu su bendraminčiais buvo atvykę į maldos namus Mažeikiuose.

Po pažinties bažnyčioje vaikinas ir keturiolikmetė ėmė bendrauti telefonu, taip pat susirašinėjo feisbuke. O jau po savaitės Dovydas sulaukė kvietimo atvykti susitikti.

„Atvažiavau į Mažeikius, susitikome prie bažnyčios, pabendravome, pasivaikščiojome ir išvažiavau atgal į Šiaulius, – pasakojo vaikinas. – Kitą kartą į Mažeikius atvažiavau po darbo – ji manęs laukė traukinių stotyje, o paskui nusivedė į savo namus. Čia išgėrėme arbatos, išėjome pasivaikščioti po miestą, o grįžę apsikabinome ir pasibučiavome. Labai karštai. O tada įvyko tai...“

Devyniolikmetis sakė, kad vėliau dar ne kartą buvo atvykęs pas savo jaunąją draugę, tačiau esą lytinių santykių tarp jų nebuvo – jie tik kartu miegodavo, nes jis po darbo būdavo pavargęs ir apie jokius santykius net nenorėdavo pagalvoti.

Po vieno tokio vizito į Mažeikius Dovydo laukė nemalonumai – visą naktį į namus negrįžusios mergaitės ėmė ieškoti motina ir teta, nes ši nakvojo ne namuose, o tuo metu išvykusio giminaičio namuose. Sulaukusi skambučio telefonu keturiolikmetė iš karto išėjo į namus, o jos draugas – į traukinių stotį, bet dar neatvykus traukiniui sulaukė draugės skambučio: „Ateik į mano namus arba mama kreipsis į policiją.“

„Nuėjau – namuose manęs laukė draugės mama, teta ir močiutė, – sakė vaikinas. – Jos iš karto ėmė klausinėti apie lytinius santykius. Iš pradžių neigiau, bet draugė prisipažino, kad santykiavome vieną kartą. Teko ir man prisipažinti.“

Šio patvirtinimo ir tereikėjo keturiolikmetės motinai – ji iš karto kreipėsi į policijos pareigūnus. Iškelta baudžiamoji byla kaip reikiant įvarė baimės Dovydui – jis stengėsi su nepilnamete nebebendrauti, neberašyti žinučių feisbuke ir nebeskambinti, taip pat neatsiliepti į jos skambučius.

Tačiau keturiolikmetei toks devyniolikmečio sprendimas nepatiko – nesulaukusi atsakymų ji įkalbėjo savo drauges parašyti Dovydui. Tada vaikinui nebeliko nieko kito, kaip visas merginas užblokuoti feisbuke.

Tuo metu keturiolikmetė, kurią pareigūnai baudžiamojoje byloje pripažino nukentėjusiąja, neslėpė, kad draugo sprendimas nutraukti santykius jai sukėlė tikrą šoką. Mergaitė tikino, kad iki šiol myli Dovydą, be jo negali įsivaizduoti tolesnio gyvenimo ir, svarbiausia, nori nuo jo susilaukti vaikelio.

Nepilnametė taip pat neslėpė, kad Dovydas buvo pirmas vyras jo gyvenime.

„ Su juo mylėdamasi praradau nekaltybę“, – sakė ji, pažymėjusi, kad Dovydas puikiai žinojo, jog jai tėra tik keturiolika metų.

Kad nepilnametė svajoja susilaukti vaikelio nuo vaikino, kurį iki ausų yra įsimylėjusi, pareigūnams nurodė taip pat bažnyčios chore dainuojanti jos draugė – ji vienintelė žinojo apie šios nuodėmingus santykius. Pasak liudytojos, keturiolikmetė visada rodydavo iniciatyvą ir lyg musė lipdavo prie savo draugo.