Kolonijoje buvo paimtos penkios kovinės granatos F-1 ir RGD-5, du Kalašnikovo automatai, vienas automatas su optiniu taikikliu, keli šautuvai ir pistoletai.

Atstovas taip pat pranešė, kad per šią operaciją "vienas (kalinys) buvo sužeistas ir du žuvo".

Be to, buvo sužeistas į ranką VBVV viršininkas Kaparas Mukejevas.

"Kaliniai užsibarikadavo kolonijoje ir užstatė vartus į ją ugniagesių automobiliu. Vartai buvo sušaudyti iš patrankos ir šarvuotųjų transporterių, po to specialios paskirties milicijos būrys įėjo į koloniją", - sakė VBVV atstovas.

Spalio pabaigoje VBVV davė nurodymą išvesti personalą iš kolonijų visoje šalyje, nes neramumai pataisos įstaigose ėmė kelti grėsmę žmonių gyvybei. Valdyba taip pat įsakė kariuomenei jas apsupti.

31-oji pataisos įstaiga yra kalinių tuberkuliozės dispanseris.

Nacionalinio saugumo tarnybos (NST) atstovas pranešė, kad šioje pataisos kolonijoje vyksta "planinė operacija", kaip ir kolonijoje Petrovkos kaime, esančiame už 60 km į vakarus nuo Biškeko. VBVV atstovas šią informaciją paneigė.

31-ojoje kolonijoje kaliniai, daugiausia kalėjimo tuberkuliozės ligoninės pacientai, spalio 20 dieną paėmė kelis žmones įkaitais, nužudė deputatą Tynyčbeką Akmatbajevą, prokuratūros tardytoją ir parlamento kanceliarijos darbuotoją, taip pat sunkiai sužeidė VBVV vadovą, kuris vėliau nuo žaizdų mirė. Diena anksčiau maištas kilo ir kitoje kolonijoje.

Maištas šalies pataisos įstaigose išprovokavo politinę krizę Kirgizijoje: šimtai demonstrantų spalio pabaigoje kelias dienas piketavo Parlamento rūmus sostinėje, reikalaudami, kad atsistatydintų ministras pirmininkas Feliksas Kulovas.

Prezidentas Kurmanbekas Bakijevas praėjusią savaitę neatmetė galimybės atleisti iš pareigų bet kurį vyriausybės narį, jeigu per tyrimą bus nustatyta, kad jis kaltas dėl nestabilumo protrūkio šalyje, bet pabrėžė, jog premjeru F.Kulovu jis visiškai pasitiki.

Prezidentas taip pat pažadėjo netrukus atkurti viešąją tvarką.

Per antradienio maištus keturiose Kirgizijos pataisos įstaigose žuvo mažiausiai 20 kalinių.