Apšaudė iš „Kalašnikovo

Prieš teismą stojo jau 8 kartus teistas 33 metų Martynas Rinkevičius, 29 metų Martynas Grigorius ir 7 kartus teistas 32 metų Egidijus Galinis. Kartu su šia trijule buvo teisiamas ir 37 metų Dainius Kulboka.

Vyrams pareikšti kaltinimai pagal penkis Baudžiamojo kodekso straipsnius - tyčinis nužudymas kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu dėl chuliganiškų paskatų, pasikėsinimas nužudyti du ir daugiau žmonių kitų žmonių gyvybei pavojingu būdu dėl chuliganiškų paskatų, neteisėtas disponavimas šaunamaisiais ginklais ir šaudmenimis, viešosios tvarkos pažeidimas.

DELFI primena, kad 2012 metų birželio 16-osios rytą iš „Kalašnikovo“ automato buvo apšaudytas namas Marijampolės savivaldybės Katiliškių kaime, kuriame gyveno gerai policijai žinomi broliai Audrius ir Gintaras Žemininkai.

Kulkos kliudė pirmame aukšte miegojusią 24 metų merginą ir antrame aukšte buvusią moterį. Mergina po trijų valandų mirė ligoninėje.

Miegančiai merginai kulka pataikė į kaklo sritį. Viena kulka kliudė ir čia gyvenančių brolių tetos koją.

Apšaudytame name gyvenę broliai ne kartą teisti už vagystes, vienas iš jų teistas ir už plėšimą. Žuvusioji buvo vieno iš brolių draugė.

Atvyko keršyti

Paaiškėjo, kad vakarą prieš žudynes nemaža kompanija buvo susirinkusi žiūrėti futbolo rungtynių. Vartojant alkoholį kilo konfliktas, kurio metu buvo sumušti M. Rinkevičius, M. Grigoriu ir E. Galinis.

Rytą vyrai nusprendė atkeršyti savo skriaudėjams – iš D. Kulbokos trijulė paėmė automatą „AK 74” ir pistoletą „Agram“. Vyrai iš pradžių ieškojo skriaudikų važinėdami po Marijampolės apylinkes, tačiau nieko nepešę nuvyko tiesiai prie namo, kuriame gyveno vienas iš konflikto dalyvių.

Išsitraukę ginklus vyrai pradėjo šaudyti į namą – ekspertai nustatė, kad iš automato buvo paleistos mažiausiai 24 kulkos, iš „Agram“ - dvi. Beje, pastarasis ginklas bešaudant užsikirto jau po dviejų šūvių.

Už šį nusikaltimą Kauno apygardos teismas vyrus nubaudė griežtai – sunkia liga sergančiam M. Rinkevičiui skirta 10 metų 6 mėnesių laisvės atėmimo bausmė, M. Grigoriu už grotų praleis 14 metų, E. Galinis – 12 metų. Ginklus nusikaltėliams perdavęs D. Kulboka taip pat neišvengė realios laisvės atėmimo bausmės – jam skirta 13 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Vyras suimtas teismo salėje.

Toks teismo verdiktas itin nepatiko kaltinamųjų artimiesiems. Viena moteris tokį teismo sprendimą pavadino cirku. Po šios replikos moteris buvo pašalinta iš teismo salės.

Beje, M. Grigoriu prieš įvykdydamas nusikaltimą buvo ką tik paleistas iš įkalinimo įstaigos – laisvėje jis praleido vos parą.

Aukos artimiesiems nuteistieji turės atlyginti 40 tūkst. Lt neturtinės žalos.