Kauno policija tvirtina, kad patruliai, persekiodami automobiliu įjungtais šviesos ir garso signalais keturratį motociklą "Yamaha", atsitrenkė į jį tada, kai šis, važiavęs pavojingai ir kėlęs grėsmę eismo saugumui, vienoje iš sankryžų staiga sustojo. Žmonės nenukentėjo, tačiau buvo apgadintos abi transporto priemonės.

Tokia oficiali šio techninio eismo įvykio versija. Remiamasi avariją patyrusio "VW Vento" ekipažo tarnybiniais pranešimais.

Tačiau keturratį vairavusio 23 metų Irmanto M., vienos Kauno bendrovės vadybininko, parodymai tam prieštarauja.

Siautėjo gatvėje

Minėtu "VW Vento" sekmadienio pavakarę Savanorių prospekte patruliavo du patrulių rinktinės pareigūnai. Jie teigia apie 18.15 val. atkreipę dėmesį į du keturračius motociklus. Šie stovėjo prie Savanorių prospekto ir Birželio 23-iosios gatvės sankryžos, per kelis automobilius nuo jų.

Užsidegus žaliam šviesoforo signalui prasidėjo "cirkas": sukdamas į kairę vienas keturračių ėmė važiuoti iš pradžių ant dviejų šoninių, paskui - ant užpakalinių ratų. Jis neturėjo valstybinių numerių.

Patruliai persekiojo motociklus daugiau kaip kilometrą - iki privačių namų kvartalo, kuris šliejasi prie Kalniečių mikrorajono.

Anot pareigūnų, sukdamas iš Ignalinos gatvės į Jaunimo aikštę paskui pirmąjį važiavęs antras keturratis kliudė šaligatvio bortelį ir, atšokęs į važiuojamąją kelio dalį, užtvėrė jiems kelią. Teigiama, jog motociklas pats palindo po tarnybinio automobilio ratais.

Kažkas meluoja

Pasinaudodamas šia situacija pirmasis iš keturračių (be valstybinių numerių) skubiai nuvažiavo. Taranuoto motociklo vairuotojas tikina bėglio nepažįstantis. Tiesiog sutapę jų maršrutai.

Neigia Irmantas M. ir Kelių eismo taisyklių pažeidimus. Jis tvirtina nematęs persekiotojų, negirdėjęs reikalavimų sustoti. Tačiau patruliai įrodinėja, kad buvo priartėję prie jo per 15-20 metrų, o motociklininkas - atsisukęs.

Visai kitaip Irmantas M. pasakoja ir apie avarijos aplinkybes. Neva jis buvo priverstas sustoti, kad praleistų per gatvę einančius vaikus. Tačiau patruliai šių nematę ir lipę jam ant kulnų.

Irmanto M. dosjė ypatingų nuodėmių nėra: baustas už mažareikšmius Kelių eismo taisyklių pažeidimus, galiojančių nuobaudų neturi. Keturratis taip pat registruotas, dokumentai tvarkingi. Bėgti nuo policijos Kėdainių rajone gyvenamąją vietą deklaravęs vaikinas lyg ir neturėjo dėl ko.

Tyrėjai - akligatvyje

"Net nežinau, kaip pavyks panaikinti šiuos prieštaravimus, - vakar LŽ prisipažino Kauno apskrities Kelių policijos valdybos Eismo įvykių registravimo skyriaus viršininkas Algimantas Judickas. - Nėra ko slėpti - situacija ne iš maloniųjų. Tiriant šį įvykį labai reikalinga visuomenės pagalba. Juk grėsmė buvo iškilusi jos pačios saugumui."

Pasak dviprasmiškoje padėtyje atsidūrusių patrulių, keturračių motociklų vairuotojų šėlionėmis nepatenkinti žmonės rodė jiems įvairius ženklus - vykitės, ką nors darykite. Asmenis, mačiusius incidentą, prašoma paskambinti šiais Kauno apskrities Kelių policijos valdybos telefonais: (8-37) 30 32 00 arba (8-37) 30 32 13.

Jei pavyks rasti pasprukusį keturračio vairuotoją, už pažeidimus, sukėlusius grėsmę eismo saugumui, jam gresia bauda nuo 400 iki 800 litų ir vairuotojo pažymėjimo atėmimas nuo 3 iki 6 mėnesių. Žinoma, jeigu bėglys tokį iš viso turi.