Penktadienio pavakarę VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kabelių pasienio užkardos pareigūnai kartu su kinologu ir tarnybiniu šunimi, belgų aviganiu Itu, patruliavo Druskininkų savivaldybės Latežerio kaimo apylinkėse.

Žvalgydami teritoriją, pasieniečiai pamiškėje pastebėjo du įtartinus asmenis. Šalia ant žemės gulėjo žalios spalvos ryšuliai. Kai jau ketino juos krautis ant pečių ir gabenti, ilgiau nedelsdami, pasirodė VSAT pareigūnai su Itu. Abu vyrai su ryšuliais taip ir liko stovėti, pasprukti ar pasipriešinti jiems nepavyko.

Pasirodė, jog tai – pasieniečiams neblogai pažįstami, jau ne sykį už akcizinių prekių gabenimo pažeidimus bausti, 34-erių ir 37-erių Alytaus rajono gyventojai.

Vietovė, kurioje pasieniečiai juos sulaikė, patenka į valstybės sienos apsaugos zoną – ten patekti galima tik su specialiu VSAT leidimu. Šį kartą jie nešėsi septynis ryšulius, juose buvo 1 750 pakelių cigarečių „NZ Gold“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidžiant nustatytą tvarką Kabelių pasienio užkardoje pradėtos administracinės teisenos. Kadangi abu vyrai už tokį pažeidimą pasieniečiams įkliūva ne pirmąsyk, jiems gresia baudos nuo 5 760 iki 6 000 eurų. Už pasienio teisinį režimą reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą, padarytą pakartotinai, teks mokėti baudas nuo 90 iki 170 eurų.

Vietovę patikrinęs kinologas su tarnybiniu šunimi daugiau įtartinų asmenų ar daiktų neaptiko, valstybės sienos pažeidimo nenustatė.

Per vieną parą tarnybinis šuo Itas pasižymėjo jau antrą kartą. Penktadienio ryte jis Šklėrių kaimo (Varėnos r.) apylinkėse pasieniečiams padėjo sulaikyti alytiškį su 1 750 pakelių baltarusiškų cigarečių.

Sekmadienį tos pačios užkardos pasieniečiams su įkalčiais įkliuvo 40-ties jonavietis ir 42-ejų Lazdijų rajono gyventojas bei vėliau pasirodę, manoma, jų bendrininkai: 34-erių varėniškis bei 36-erių lazdijietis. Juos dviejų pamainų pasieniečių patruliai su kinologe ir vos metų sulaukusia belgų avigane Kira sulaikė ties Varėnos rajono Šklėrių kaimu.

Vyrai tik ką buvo susirinkę per įrengtą fizinį barjerą permestus ryšulius. Apžiūrėjus nešulius, apvyniotus juoda polietileno plėvele, paaiškėjo, jog juose 1 800 pakelių cigarečių „Minsk capital MS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Kaip ir pirmu atveju, vyrai buvo sulaikyti valstybės sienos apsaugos zonoje.

Už akcizinių prekių gabenimą pažeidžiant nustatytą tvarką 40 ir 42 metų vyrams pradėtos administracinės teisenos. Kadangi už tokį pažeidimą pasieniečiams įkliūva ne pirmąsyk, jiems gresia baudos nuo 5 760 iki 6 000 eurų.

Ketveriukei teks atsakyti ir už pasienio teisinio režimo reglamentuojančių teisės aktų pažeidimą. 36-erių vyras bus pasieniečių įspėtas arba „apdovanotas“ bauda nuo 40 iki 90 eurų, o likusiems už šį pažeidimą, padarytą pakartotinai, teks mokėti baudas nuo 90 iki 170 eurų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją