Kauno apygardos teismas informavo, kad Viktorija kaltinta tuo, kad ji 2015 m. liepą, gyvenamajame name, konflikto dėl asmeninių nesutarimų su savo sugyventiniu metu, tyčia peiliu 1 kartą dūrė jam į kairį žastą, nuo ko nukentėjusysis netrukus įvykio vietoje mirė.

Teisėjų kolegija, išnagrinėjusi bylą, nustatė, kad prieš pat įvykį nukentėjusysis prieš jauną moterį vartojo fizinį smurtą, ir prieš suduodant jai dar vieną smūgį, ši, peržengdama būtinosios ginties ribas, dūrė peiliu gindamasi.

Kaltinamoji teismo metu pripažino savo kaltę. Ji su nukentėjusiuoju gyveno kartu 10 metų, turi 4 mažamečius vaikus.

Teisėjų kolega pripažino, kad Viktorija nužudė savo sugyventinį peržengdama būtinosios ginties ribas, dėl ko skiriama bausmė, atsižvelgus ir į ją charakterizuojančius duomenis, sušvelninta.

Taip pat buvo atsižvelgta į tai, kad nužudytasis vyras ne kartą smurtavo tiek prieš moterį, tiek prieš judviejų vaikus.

Moteriai paskirta bausmė – laisvės apribojimas 1 metams 6 mėnesiams, įpareigojant būti namuose nuo 22 val. iki 6 val., jei tai nesusiję su darbu ir periodiškai registruotis policijoje.

Teisėjas moteriai rekomendavo nepiktnaudžiauti alkoholiu, nes buvo nustatyta, kad nusikaltimo metu tiek kaltinamoji, tiek nužudytasis buvo neblaivūs.

Nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.