Šis vyras dėl smurto prieš savo sugyventinę, keturių mažamečių vaikų motiną, jau teistas penkis kartus. Birželio 30-osios naktį jis vėl sumušė buvusią sugyventinę ir pabėgo.

Smurtas šiuose namuose nuolat kartojasi, pasak policijos pareigūnų, dėl teisinių spragų ir kai kurių atsakingų institucijų atsainaus valdiško požiūrio į situaciją.

Viskas prasidėjo dar 2013 metais, kai vien per penkis mėnesius A. Zezulenko už smurtą prieš moterį buvo nuteistas 4 kartus (nuo 2013-ųjų moteris su juo kartu nebegyvena). Po paskutinio teistumo A. Zezulenko atliko bausmę pataisos namuose, o šių metų gegužės 4 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartimi buvo lygtinai paleistas, neatlikus 5 mėnesių ir 21 d. bausmės dalies. Gegužės 19 d. jis buvo paleistas į laisvę.

A. Zezulenko laisve džiaugėsi neilgai. Gegužės 22 d. dėl smurto prieš sugyventinę jis buvo sulaikytas Trakų policijos, už tai jam Trakų r. apylinkės teismas skyrė suėmimą. Bet šį sprendimą A. Zezulenko apskundė Vilniaus apygardos teismui, kuris birželio 23 d. jį paleido į laisvę.

Paleistas į laisvę A. Zezulenko ėmėsi keršto ir birželio 30-osios vakarą žiauriai sumušė savo buvusią sugyventinę. Po to pabėgo. Pasak pareigūnų, moteris buvo sumušta itin žiauriai ir negailestingai.

Apie šį įvykį, kaip ir apie visus kitus prieš tai, policija nedelsiant informavo specializuotos pagalbos centrą, kurio atsakingi darbuotojai, tik policijos pareigūnams pradėjus domėtis, kokia pagalba suteikta nukentėjusiajai moteriai, pradėjo „rodyti susidomėjimą“ apsiribodami prašymu policijai nuvykti pas nukentėjusiąją ir gauti jos raštišką atsisakymą pagalbos.

Liepos 2 d. Trakų r. policijos pareigūnai, po intensyvios paieškos, surado A. Zezulenko, vėl einantį į buvusios sugyventinės vienkiemį (pasak pareigūnų, vienkiemis tokioje atokioje vietoje, krūmynuose, kad prisišaukti pagalbos ten neįmanoma).

Tą pačią dieną policija su prokuroru kreipėsi į Trakų r. apylinkės teismą dėl suėmimo skyrimo. A. Zezulenko suimtas dviem mėnesiams.

Štai, kaip teismai iki šiol „baudė“ A. Zezulenko: 2013-ųjų kovo 19 d. Trakų r. apylinkės teismas jam skyrė 70 parų arešto; tų pačių metų balandžio 3 d. Trakų r. apylinkės teismas jam skyrė 6 mėnesius viešųjų darbų, tų pačių metų gegužės 23 d. nutartimi dvi ankstesnės bausmės subendrintos paskiriant 90 parų arešto bausmę; tų pačių metų rugpjūčio 27 d. Trakų rajono apylinkės teismas jam pagaliau skyrė 2 metų ir 15 dienų laisvės atėmimo bausme, bet bausmės vykdymą atidėjo 2 metams. Tų pačių metų spalio 14 d. Trakų rajono apylinkės teismas galų gale vėl jį nuteisė, subendrino bausmes ir skyrė 3 metus laisvės atėmimo.

Šiemet, gegužės 22 d., pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl fizinio skausmo sukėlimo artimajam, A. Zezulenko paskirtas suėmimas. Bet suėmimo pratęsimą jis apskundė Vilniaus apygardos teismui, kuris jį paleido.

Vos išėjęs į laisvę A. Zezulenko vėl sumušė buvusią sugyventinę (sako, kad labai ją myli). Birželio 30 d., patykojęs, kol moteris namuose liks viena, ją užpuolė. Po to pabėgo ir policijai teko vėl jo ieškoti. Šįkart Trakų rajono apylinkės teismas jį suėmė 2 mėnesiams, bet apygardos teismas gali ir vėl jį paleisti.