Policija informuoja, kad daugiausia dėmesio buvo skirta saugos priemonių naudojimo, vaikų vežimo automobiliuose taisyklių laikymosi kontrolei, fiksuotas transporto priemonių važiavimo greitis.

Per savaitę mūsų šalyje išaiškintas 6 101 KET pažeidimas. Saugos diržų nesegėjo 590 asmenų, tarp jų - 490 vairuotojų, 6 vaikai automobiliuose vežti pažeidžiant KET reikalavimus, 10 motociklų vairuotojų ir 1 keleivis neturėjo saugos šalmo.

Administracinėn atsakomybėn patraukta ir 110 dviračių vairuotojų, 90 iš jų už tai, kad šviesiuoju paros metu, važiuodami keliu, nevilkėjo ryškiaspalvės liemenės su šviesą atspindinčiais elementais arba dviračio priekyje ir gale nebuvo įjungti atitinkamos šviesos žibintai.

Nustatyta ir 580 atvejų, kai vairuotojai, vairuodami, naudojosi mobiliojo ryšio priemonėmis. Atkreiptinas dėmesys, kad KET 20 punkte aiškiai nurodyta: transporto priemonių vairuotojai turi vengti bet kokių su transporto priemonės vairavimu nesusijusių veiksmų. Jau seniai tyrimais įrodyta, kad bet koks pašalinis darbas vairuojant (kavos gėrimas, valgymas, radijo stočių perjunginėjimas, gražinimasis ir pan.) keliasdešimt kartų padidina riziką patekti į eismo įvykį.

Policijos pareigūnai išaiškino 1 172 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejus. Daugiausia atvejų - 457, kai vairuotojai nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 10 km/val. iki 20 km/val. Į teismą keliaus 13 vairuotojų - už nustatyto greičio viršijimą daugiau kaip 50 km/val. jiems teks susimokėti ne tik piniginę baudą, bet ir kuriam laikui atsisveikinti su teise vairuoti.

Per savaitę šalies keliuose žuvo 2 žmonės (pėstieji), deja, vienas jų - mažametis. Gegužės 4 dienos popietę Šilalės rajone, Negėrų kaime, kelyje Skaudvilė-Upyna-Balsiai, 8 metų berniukas, išlipęs iš mokyklinio autobuso, pro jo galą įbėgo į važiuojamąją kelio dalį, kur buvo partrenktas 45 metų moters vairuojamo automobilio „Opel Vectra“. Vaiko gyvybė užgeso ligoninėje.

Iki gegužės 12 dienos, eismo įvykiuose žuvo 74 žmonių, iš jų - 5 nepilnamečiai, daugiau kaip 1 100 eismo dalyvių sužeista.