Pačią griežčiausią sankciją M. Matukui teisėja Danutė Mickevičienė nusprendė skirti, nes rugsėjo 15-ąją Vilniuje, Sodų g., jis vairavo automobilį neturėdamas tam teisės, be to, jo automobilis neturėjo techninės apžiūros talono bei buvo nedraustas privalomuoju civilinės atsakomybės draudimu.

Administracinio teisės pažeidimo bylą teismas išnagrinėjo nedalyvaujant „kelių ereliui“ – prieš mėnesį Vilniaus miesto 1 apylinkės teismas nusprendė, kad anksčiau laiko į laisvę paleistas 27 metų M. Matukas sistemingai pažeidinėjo ir nevykdė pataisos inspekcijos nurodymų, todėl buvo išsiųstas į įkalinimo įstaigą atlikti 1 metų 1mėnesio ir 8 dienų neatliktos bausmės.

M. Matuko laukia dar viena byla – trečiadienį Vilniaus miesto 2 apylinkės teismas turėtų paskelbti, kokią nuobaudą jam skirti už tai, kad jis nepakluso pareigūnų reikalavimams ir paspruko.Tada jo vairuojamą „Mercedes Benz“ Vilniaus kelių policijos patruliai vaikėsi net tris dienas.

Persekiotojams į pagalbą buvo pasiųstos nemažos pajėgos, kol galop apdaužęs automobilį M. Matukas spruko pėsčiomis ir pasislėpė apleistoje statybvietėje. Tačiau patruliai jį surado ir surakino antrankiais.

Nuo šių metų kovo M. Matukas kiekvieną mėnesį po porą kartų įkliūdavo policijai už tai, kad vairavo neblaivus ir neturėdamas vairuotojo pažymėjimo.