Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Alberta Baltušytė trečiadienį pradėjo nagrinėti baudžiamąją bylą, kurioje kaltinimai dėl pasikėsinimo išžaginti pateikti Pabradės miestelio (Švenčionių rajonas) gyventojui Arturui Perkovskiui.

Anksčiau du kartus dėl vagystės bei narkotinių medžiagų įgijimo teistas A. Perkovskis baudžiamosios bylos baigties laukia Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime. Tuo metu nukentėjusiąja pripažinta mergina tik po kelių mėnesių trukusios pertraukos teismo salėje išvydo savo, įtariama, skriaudiką.

„Ji labai nervinosi prieš posėdį – vėl viską turi iš naujo patirti, nors to ir nesugebėjo užmiršti: iki šiol ji viena niekur nevaikšto, namuose net pašoka, kai kas nors sukrebžda“, – sakė nukentėjusiosios merginos draugė.

Bylos duomenimis nustatyta, kad A. Perkovskis 20-metę merginą pasikėsino išžaginti vasario 1-osios vakarą, apie 22 val., Vilniuje, viename Kalvarijų g. bute. Apie tai nukentėjusioji pranešė ir policijai, ir medikams, kurių pagalbos jai prireikė – jai peiliu buvo perdurtas kaklas.

Visa ši istorija prasidėjo dar tos pačios dienos vakarą, kai dvi merginos iš Pabradės susiruošė važiuoti į Vilnių. Kadangi joms stotelėje nesustojo autobusas, merginos nutarė stabdyti pakeleivinius automobilius.

„Sustojo vienas automobilis, vairuotojas pasiūlė mus pavežti – tikrai nepagalvojome, kad jis ką nors blogo padarys“, – sakė nukentėjusiosios draugė.

Ji pasakojo, kad važiuojant į Vilnių su vairuotoju išsikalbėjo, jis „pasirodė normalus“, todėl nutarė šiam pasiūlyti vakarą praleisti prie alkoholio taurelės.

„Tas vaikinas sutiko – nuvažiavome į parduotuvę ir nusipirkome gėrimų, o paskui nuvažiavome į mūsų nuomojamą butą“, – prisiminė liudytoja.

Mergina teigė, kad nuo alkoholio pirmoji apsvaigo ir miegoti nuėjo jos draugė.

„Paskui ir aš pasigėriau – su A. Perkovskiu nuėjome miegoti, – pasakojo ji. – Jis su manimi atsigulė į tą pačią lovą, aš greitai užmigau, o atsibudau nuo draugės riksmo – ji buvo visa kruvina ir šaukėsi pagalbos“.

Liudytoja teigė, kad pavakaroti pasilikęs vyras greitai susirinko savo daiktus ir išbėgo iš namų. „Jis dar sakė, kad jeigu pasiskųsime policijai, o jis sės į kalėjimą, nukentėsime – mus susiras jo draugai“, – kalbėjo mergina.

Tačiau merginos į tokius grasinimus nereagavo: „Medikai sakė, kad draugei būtų gerokai viskas blogiau pasibaigę, jeigu ji dar būtų uždelsusi tris minutes“.

Kas gi dėjosi tuo metu, kai nukentėjusios draugė užmigo? Nukentėjusiosios draugė sako, kad tokio scenarijaus nei ji, nei jos bičiulė nebuvo apmąsčiusios.

„Draugė man pasakojo, kad prabudo iš miegų, kai pajuto, jog kažkas nurenginėja jos apatinius drabužius – atsisukusi pamatė tą vyrą, jis norėjo mylėtis, bet draugė pasakė, jog nieko nebus, prašė nelįsti, o geriau iš virtuvės atnešti vandens, – pasakojo liudytoja. – Tas vyras labai įsiuto, pasakė, kad neatneš jokio vandens, bet vis tiek nuėjo į virtuvę – iš jos netrukus grįžo į kambarį su peiliu ir dūrė į kaklą“.

Pasak liudytojos, nukentėjusioji iki šiol puikiai prisimena tą tragišką įvykį ir daugiau į jokias atsitiktines pažintis nesileidžia.

„Ji tikrai dar iki šiol labai bijo, bet šiam vyrui neatleis – kas tada būtų, jei jis išeitų į laisvę – ateitų ir užmuštų?“, – kalbėjo liudytoja.

Nors kaltinamasis aukos iki šiol neatsiprašė, tačiau gailesčio, anot liudytojos, prašė kaltinamojo motina: „Ji prašė, pagailėk mano sūnaus, bet draugė nesutiko – o jeigu ji būtų mirusi, kas prižiūrėtų jos vaiką, kuriam dar tik 2 metukai“.

Nukentėjusioji baudžiamojoje byloje dėl patirtų išgyvenimų iš A. Perkovskio prašo priteisti neturtinę žala – 100 tūkst. litų. Ši suma – nereali, mano kaltinamojo motina.

Laukdama, kol konvojaus pareigūnai į teismo salę atves kaltinamąjį, jo motina sakė esanti įsitikinusi, jog A. Perkovskiui pateikti kaltinimai yra išgalvoti.

„Jis ne tokio būdo, kad pultų žaginti merginas, jis yra labai ramus – pats man pasakojo, kad nieko panašaus net nebuvo, jis net nelindo prie merginos“, – teigė ji.

Moteris prisiminė, kad apie keistą įvykį jai sūnus papasakojo dar kitos dienos rytą, kai grįžo į namus.

„Jis sakė, kad nuvažiavo pas dvi merginas, o jos paskui jo neišleido iš namų – atėmė raktus nuo automobilio, dokumentus, telefoną ir neleido niekur išeiti“, – teigė ji.

Kad A. Perkovskis įtariamas pasikėsinimu išžaginti, moteris sužinojo tik maždaug po dviejų mėnesių, kai jos sūnų sulaikė policijos pareigūnai.

„Jo ilgą laiką net niekas neiieškojo – kaip supratau, tos dvi merginos net negalėjo nurodyti jokių jo duomenų“, – moteris stebėjosi, kaip dvi jaunos merginos į savo nuomojamą butą pasikvietė nepažįstamą vyriškį ir su juo lėbavo.

„Matyt, pačios nuotykių ieškojo ir sūnų norėjo apiplėšti“, – svarstė ji.

Kaltinimų dėl pasikėsinimo išžaginti nepripažįsta ir A. Perkovskis. Jeigu teisme bus įrodyta jo kaltė, vyrui grės laisvės atėmimo iki septynerių metų bausmė.