Sekmadienio naktį, apie 23.25 val., policija gavo Kėdainiuose, Didžiojoje gatvėje įsikūrusio baro darbuotojų pranešimą, kad keletas asmenų viešoje vietoje elgiasi įžūliai, laisto gėrimus, daužo taures ir kitaip pažeidinėja viešąją tvarką.

Atvykę pareigūnai sulaikė du vyrus, gimusius 1983 m. ir 1969 m. Abiems vyriškiams buvo nustatytas sunkus girtumo laipsnis – į alkoholio matuoklį vyrai įpūtė net 5,00 prom., praneša Kauno apskrities policija.

Vienas iš vyrų, būdamas jau visai netoli policijos komisariato, nepanoro tęsti kelionės tarnybiniu policijos automobiliu – mainais už jo paleidimą pasiūlė 15 000 eurų. Pareigūnams nesutikus su 35 metų vyro pasiūlymu, šis naktį kartu su draugu praleido Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato areštinėje.

49 metų vyrui už viešosios tvarkos pažeidimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 284 str. gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Kyšį norėjusiam duoti kėdainiškiui už bandymą papirkti pareigūną gresia bauda arba laisvės atėmimas iki 7 metų (nes siūlyto kyšio suma viršija 250 MGL).