"Baisu, kas darosi!" - vakar LŽ teigė individualiosios įmonės "Kėdainių taksi" dispečerė, kurios kolegai antradienį, vidury baltos dienos, į kaklą buvo įremtas "bukas daiktas". "Padidėjusią keleivių agresiją jaučiame jau kelis mėnesius", - antrino pavaldinei įmonės savininkas Evaldas Ulickas.

Girtuoklių ir narkomanų įžūlumas stebinantis - "Kėdainių taksi" vairuotojas užpultas vidurdienį, kai atvyko į daugiabučių rajoną pagal iškvietimą.

Vairuotojas nesutriko

Pastate, prie kurio atvykti buvo kviestas taksi, įsikūrę nakvynės namai. Tačiau užpuolikai su jais nesusiję.

Į 34 metų vairuotojo vairuojamą taksi įsėdo dviese. Vienas - į priekį, kitas - į galą. Pastarasis stvėrė vairuotojui už kaklo. Priekyje sėdėjęs užpuoliko bendras įrėmė aukai į kaklą "buką daiktą".

Bet taksistas nesutriko - išsitraukė dujinį pistoletą. Per grumtynes juo sužalota priekinio keleivio akis. Nukentėjusysis skubiai išgabentas į Kauno medicinos universiteto akių klinikas. Iš skausmo besiraičiojantis gerai policijai žinomas 37 metų R.Ž. sulaikytas nusikaltimo vietoje. Jo bendras pabėgo.

"Žinomas chuliganas ir vagis, dar ir nemokantis gerti", - taip pareigūnai apibūdina R.Ž.

Tačiau, pagal įstatymus, jei R.Ž. sugalvotų kreiptis į juos dėl sveikatos sutrikdymo, tektų pradėti dar vieną ikiteisminį tyrimą ir aiškintis, ar nebuvo viršyta būtinoji gintis. Jokio ginklo ar panašaus "buko daikto" jį sulaikant nerasta.

Vakar nukentėjusysis dar buvo neapklaustas. Tebeieškota ir jo bendrininko.

"Kėdainių taksi" dispečerės teigimu, ginkluoti beveik visi jų firmos taksistai. Kas - dujiniu pistoletu, kas - balionėliu.

Pernykštis kuriozas

Pernai rudenį Kėdainiuose jau buvo panašus atvejis. Vietos teismas jau atvertė dėl šio įvykio iškeltą bylą.

Panašiomis aplinkybėmis buvo užpultas bendrovės "Savas taksi" 20-metis vairuotojas. Kaip LŽ pasakojo bendrovės direktorius Ramūnas Ardavičius, užpuolikai buvo panašaus amžiaus ir taip pat neblaivūs. Tada taksistas irgi vyko į iškvietimą. Tik jau buvo tamsus paros metas.

Konfliktas kilo, kai 3 keleiviai atsisakė mokėti. "Po to mūsų automobilis atrodė kaip po atominio karo, - pasakojo "Savas taksi" direktorius. - Ne tik išdaužyti langai, išplėšta ir radijo stotis. Atimtas taksisto mobiliojo ryšio telefonas. Laimė, šis net tokiomis sąlygomis sugebėjo per grobiamą radijo stotį išsikviesti pagalbą. Tai supratę užpuolikai pabėgo."

Pernykščio rudens išpuolis baigėsi kurioziškai. Po valandos, kai įvykio vietoje tebedirbo policija, o užpultojo kolegos važinėjo po rajoną, ieškodami panašių į nusikaltėlius asmenų, netoliese girtavę bėgliai vėl išsikvietė tos pačios bendrovės taksi. Į iškvietimą pasiųstas taksistas anksčiau dirbo policijoje. Jis suprato, kad klientai - ieškomi užpuolikai. Vairuotojas juos nuvežė tiesiai netoliese dirbusiems policijos operatyvinės grupės pareigūnams.

Šaltinis
„Lietuvos žinios“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją