Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apylinkės prokuratūros 4-ojo skyriaus prokurorai.

Atliekant ikiteisminį tyrimą ir bendradarbiaujant su Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos pareigūnais, pirmadienį, sausio 3 d., Kaune ir Kauno rajone sulaikyti praeityje jau teisti Prienų ir Kauno rajonų bei Kauno miesto gyventojai, kuriems pareikšti įtarimai dėl įvykdytos didelės vertės svetimo turto vagystės iš gyvenamųjų patalpų Kaune. Įtariama, kad tie patys asmenys galėjo įvykdyti ir daugiau analogiškų vagysčių Kauno mieste bei rajone.

Sulaikymo metu ir atlikus kratas, pas įtariamuosius policijos pareigūnai rado ir paėmė įvairių galimai pagrobtų daiktų, juvelyrinių dirbinių, įsilaužimo įrankių, grynųjų pinigų. Buvo rasta ir galimai narkotinių ar psichotropinių medžiagų.

Kauno apskr. VPK Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai atlieka ikiteisminį tyrimą pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 3 d. (vagystė) ir 260 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti). Už didelės vertės svetimo turto vagystę vyrams gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų, už disponavimą narkotinėmis medžiagomis – laisvės atėmimas nuo aštuonerių iki dešimties metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)