Sėkmingą nusikalstamų veikų ištyrimą lemia daugelis faktorių, vienas iš svarbiausių – operatyvi visuomenės suteikta informacija, kuri labai dažnai padeda išnarplioti sudėtingus nusikaltimus. Vasario 13 d. Kauno apskrities policijos pareigūnai Kaune, Studentų gatvėje, sulaikė E. J., gimusį 1975 m. Šį asmenį, kuris jau nuteistas 10 metų laisvės atėmimu už pagaminimą, laikymą įrenginių ir narkotinių medžiagų auginimą, Kauno apskrities policijos kriminalistai sulaikė padedami visuomenės.

Ieškomi asmenys surandami ne tik padedant aktyviems žmonėms, bet ir Kauno apskrities policijos pareigūnams bendradarbiaujant su Lietuvos bei užsienio valstybių teisėsaugos institucijomis.

Kauno apskrities policijos kriminalistai vasario 22 d. gavo informaciją, kad Vokietijoje, įtariant vagystėmis iš parduotuvių, buvo sulaikytas Kauno policijos ieškomas asmuo M. T., gim. 1993 m. Jis įtariamas 2011 metų vasarą įvykdęs 2 plėšimus ir vieną vagystę iš buto Kauno mieste, taip pat plėšimą AB „Ūkio bankas“, kur grasino panaudoti fizinį smurtą, šaunamąjį ginklą bei dujų balionėlį. Operatyviai (Kauno m. apylinkės prokuratūros prokurorų dėka) minėtam piliečiui buvo išduotas Europos arešto orderis ir jis bus perduotas Lietuvos teisėsaugos institucijos pareigūnams.

Tą pačią dieną Kauno kriminalinės policijos pareigūnai viename iš Šilainių daugiabučių sulaikė Kauno gyventoją V. Z., gim. 1975 m., ieškomą Vokietijos teisėsaugos pareigūnų už šioje šalyje įvykdytą sukčiavimą ir jau nuteistą realia laisvės atėmimo bausme. Kauno m. apylinkės prokuratūra sprendžia klausimą dėl šio piliečio perdavimo Vokietijai.

Vasario mėnesį į Lietuvą iš užsienio valstybių taip pat buvo parvežti 2 Kauno apskrities policijos ieškomi lietuviai: iš Prancūzijos atvežtas nuo 2011 metų ieškomas, įtariant nužudymu, A. B., gim 1985 m., bei atvežtas iš Suomijos R. D., gim. 1981 m. Šis asmuo nuo 2008 metų buvo ieškomas įtariant įvykdžius ginkluotą parduotuvės plėšimą. Suomijoje ieškomasis naudojosi savo netikro brolio anketiniais duomenimis bei dokumentais, ten įvykdė vagystę sunkinančiomis aplinkybėmis ir atlikinėjo laisvės atėmimo bausmę. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kėdainių rajono policijos komisariato kriminalistai, bendradarbiaudami su Lietuvos kriminalinės policijos biuro Tarptautinių ryšių valdyba, padėjo Suomijos teisėsaugos pareigūnams identifikuoti kito asmens duomenimis prisistačiusį Lietuvos Respublikoje ieškomą asmenį.

Kauno policija prašo gyventojų, turinčių kokios nors svarbios informacijos apie rengiamus ar jau padarytus nusikaltimus, taip pat atpažinusius policijos ieškomus asmenis ar nusikaltėlius, skambinti telefonu 112 arba anoniminiu telefonu (8 37) 30 30 60.