Šeštadienį į Kauno oro uoste dirbančius Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) pareigūnus kreipėsi keleivių įlaipinimą vykdančios kompanijos darbuotoja. Ji pranešė, kad išvykimo salėje yra reisu į Anglijos miestą Lydsą ketinantis vykti vyras, kuris beveik nesiorientuoja aplinkoje. Pasak kompanijos atstovės, orlaivio įgula atsisako priimti vyrą į lėktuvo saloną.

Išvykimo salėje pasieniečiai sulaikė 44 metų Vilniaus gyventoją. Paaiškėjo, kad vyras prieš skrydį buvo padauginęs alkoholio. Jam nustatytas 2,43 promilės girtumas. Vilnietį pasieniečiai perdavė Kauno rajono policijos pareigūnams.

Šeštadienį kelionę į užsienį teko atidėti ir dar trims keleiviams – dviem lietuviams ir lenkui. Įtartinas trijulės, laukusios reiso į Londoną, elgesys išvykimo salėje ir nuo vyriškių sklindantis alkoholio kvapas sukėlė įtarimą keleivius aptarnaujantiems vienos kompanijos atstovams. Jie apie tai pranešė pasieniečiams.

Sulaikytieji – 27 metų lenkas, Suvalkų gyventojas, 25 metų šiaulietis ir 34 metų kretingiškis – nebuvo įleisti į lėktuvą. Visiems jiems buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis. Trijulę VSAT pareigūnai irgi perdavė Kauno rajono policininkams.

Nemalonumų savaitgalį prisidarė ir vienas į Lietuvą skridęs vyras. Prieš pat vidurnaktį iš sekmadienio į pirmadienį Kauno oro uosto pasieniečiai gavo pranešimą iš skrydžių valdymo dispečerio. Šis VSAT pareigūnus informavo, jog iš Londono atskrendančiame lėktuve triukšmauja vyras, kuris atsisako vykdyti orlaivio įgulos reikalavimus ir pažeidinėja saugaus skrydžio taisykles.

Lėktuvui nusileidus Kaune triukšmadarį pasitiko ir jį sulaikė VSAT pareigūnai. Paaiškėjo, kad Didžiojoje Britanijoje nuolat gyvenantis 24 metų lietuvis skrydžio metu triukšmavo, atsisakė paklusti įgulos reikalavimams nusiraminti ir lėktuve netgi užsirūkė.
Vyrą pasieniečiai taip pat perdavė Kauno rajono policijos pareigūnams.