Žmonės rašo daug dalykų (pvz., kodėl pavojų aplinkiniams keliantis paauglys ilgai buvo toleruojamas prestižinėje gimnazijoje ir kt.). Dauguma tų teiginių neįrodomi, bent šiuo metu, todėl neskelbtini. Bet dar vieno vaizdo įrašo paneigti neįmanoma - veiksmas vyksta toje pačioje gimnazijoje, berniuką muša tas pats jaunuolis, kuris, pasak mokyklos vadovybės, yra „nelabai blogas, mokėsi neblogai, choristas, tėvai kultūringi“.

Pirmąjį vaizdo įrašą (paskelbti jo negalime, nes draudžia įstatymai) mokyklos direktoriaus pavaduotoja DELFI pakomentavo taip: „Šis įvykis labai nemalonus, mūsų mokykloje muštynių beveik nebūna. Mokyklos vadovybė matė tą video, tai įvyko prieš kelias savaites. Filmuke užfiksuotas mušantysis berniukas jau išbrauktas iš mūsų gimnazijos sąrašų“.

Pasak moters, vaizdo įraše matomas vaikinas buvo žinomas ir anksčiau dėl elgesio problemų. Vaikinas kelis kartus buvo įspėtas dėl rūkymo ir nevaldomo elgesio. Vienuoliktoje klasėje mokęsis vaikinas vis žadėjo taisytis, tačiau minėtos muštynės tapo paskutiniu lašu.

„Šiaip jis nebuvo labai blogas, mokėsi neblogai, buvo choristas, jo tėvai kultūringi. Nežinome, kodėl jo toks būdas. Prieš šiuos mokslo metus jis žadėjo, kad pasitaisys. Mes jam suteikėme galimybę. Tačiau jo mūsų mokykloje nebėra. Nežinau, kur jis dabar mokosi“, - teigė pavaduotoja.

Apie šį įvykį policijai nebuvo pranešta. Dabar aiškėja, kad gimnazija policijai nepranešė ir apie ankstesnį įvykį, kai tas pats paauglys sumušė moksleivį.

Įstatymai neleidžia viešinti vaizdo medžiagos, kurioje galima atpažinti nepilnametį, net jei uždengiamas jo veidas. Tačiau antrajame vaizdo įraše nėra detalių, pagal kurias būtų galima identifikuoti nepilnamečius, todėl jį viešiname. Šioje vaizdo medžiagoje užfiksuota, kaip tas pats „kultūringų tėvų“ vaikas nokautuoja galva už save žemesnį berniuką, fone girdėti paauglių balsai „dar, dar, dar!“.

Gimnazijos vadovybė apie tai turbūt nežinojo.