2018 m. gruodžio 12 d. pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl Kauno rajone, Babtų seniūnijoje esančiame Vosiškių kaime, įvykdytos vagystės. Policijos pareigūnai karštais pėdsakais tą pačią dieną sulaikė du šia vagyste įtariamus Kauno miesto gyventojus.

Tęsiant tyrimą, gavus duomenų apie dar vieną asmenį, galimai dalyvavusį vykdant minėtą vagystę, sausio 24 dieną buvo sulaikytas 26 metų amžiaus kaunietis kartu su 2001 metais gimusiu, du kartus dėl plėšimų teistu, kauniečiu, kurie 2019 metais kartu vykdė vagystes iš gyvenamųjų namų Kaune, Aleksoto ir Žemųjų Šančių mikrorajonuose.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai, atlikę kratas pas įtariamuosius, rado ir išėmė galimai vogtus daiktus: auksinius juvelyrinius dirbinius, laikrodžiai, televizorių, alkoholinius gėrimus, žaidimų konsolę.

Pas asmenis galimai rastos ir narkotinės medžiagos.

Policijos pareigūnai turėdami duomenų, jog vyrai galimai vogtus auksinius juvelyrinius dirbinius pridavė į lombardus, tikrino gautą informaciją ir patikrino keletą Kaune esančių lombardų, rasta ir išimta dar keletas auksinių juvelyrinių dirbinių.

Toliau tęsiant tyrimą, nustatyta, jog vienas iš įtariamųjų 2019 metais galimai įvykdė dar 4 vagystes iš Kaune, Aukštųjų Šančių ir Panemunės mikrorajonuose esančių gyvenamųjų namų.

Įtariama, jog 26 metų kaunietis, kuris jau 5 kartus teistas už analogiškas nusikalstamas veikas, šiais metais taip pat įvykdė vagystę iš automobilio Kaune, Šilainių mikrorajone.

Visiems įtariamiesiems paskirta kardomoji priemonė – suėmimas. Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 178 str. 2 d. asmenims, įvykdžiusiems šią nusikalstamą veiką, gresia bauda arba areštas, arba laisvės apribojimas, arba laisvės atėmimas iki šešerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtojo skyriaus prokurorai.

Kauno apskrities policijos pareigūnai kviečia atsiliepti asmenis, atpažįstančius savo daiktus. Asmenis, atpažinusius savo daiktus, ar žinančius kam jie priklauso, kviečiame kreiptis į Kauno apskr. VPK telefonu (8 37) 30 30 78 arba (8 37) 30 34 50.