Tokios aplinkybės paaiškėjo teismui išnagrinėjus dviejų jaunų pardavėjų iš Kauno baudžiamąją bylą – įsižeidusios dėl gatvėje pareikštos pastabos, jog yra nusmukusios kelnės ir „matosi revas“, merginos užpuolė bei sumušė garbaus amžiaus moterį.

Dėl viešosios tvarkos pažeidimo nuteistai Virginijai M. teismas skyrė 6 MGL dydžio (780 Lt), o jos draugei Jolitai D. – 4 MGL dydžio (520 Lt) baudą.

„Merginos demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką“, – kol kas dar netekėjusioms merginoms skirtas baudas teisėjas Rimantas Sipavičius leido sumokėti per 4 mėnesius.

Bylos duomenimis nustatyta, kad birželio 3-ąją, apie 20.30 val., Kaune, Kalniečių mikrorajone, šalia vieno prekybos centro, nuo alkoholio apsvaigusios merginos prie viešojo transporto stotelės užpuolė ir necenzūriniais žodžiais išplūdo vieną pagyvenusią moterį. Jos nukentėjusiąją tampė už rūbų, spardė, kol galop buvo sutramdytos praeivių.

Incidentas netoli prekybos centro įvyko, kai Jolita D. į stotelę palydėjo savo draugę Virginiją M. – tądien merginos abi namuose be jokios priežasties išgėrė apie litrą stipriųjų alkoholinių gėrimų.

„Atėjome prie stotelės ir laukėme mikroautobuso, kai pro šalį praeidama viena moteris Jolitai pasakė, kad jai yra nusmukusios kelnės ir užpakalyje „matosi revas“, – prisiminė Virginija M. – Jolita tai moteriai nieko nesakė, tik pasitaisė kelnes, tačiau aplink stovėję žmonės pradėjo juoktis – tai mane sunervino“.

Virginija M. sakė, kad su Jolita D. nutarė atkeršyti už patyčias: moterį iš pradžių išvadino įvairiais necenzūriniais žodžiais, o kai ši priėjo savo namų laiptinę, ėmė tampyti už jos švarko, spardyti...

„Paskui atėjo kažkoks vyriškis, kuris ir iškvietė policiją“, – Virginija M. sakė negalinti prisiminti visų įvykio detalių, nes buvo girta (jai nustatytas 2,98 promilių girtumas).

Ne ką daugiau pareigūnams galėjo papasakoti ir dėl „matomo revo“ išjuokta Jolita D.

Tuo metu nukentėjusioji moteris pareigūnams teigė, kad nenorėjo įžeidinėti merginos: „Priėjau ir pasakiau pastabą, kad pas ją matosi revas, t. y., matėsi merginos sėdmenys“.

Jos teigimu, į pastabą sureagavo tik merginos draugė: ji iš karto ėmė plūsti necenzūriniais žodžiais, tyčiodamasi pakėlė savo sijoną ir keikėsi.

„Ji mane viešai išvadino iškrypėle, garsiai rėkė sakydama, jog aš tave taip pamokysiu, kad tuoj nieko nematysi“, – prisiminė nukentėjusioji.

Moteris teigė nenorėjusi daugiau turėti reikalų su merginomis, todėl spartesniu žingsniu ėjo namo, tačiau šios ją sekė iš paskos, kol galop užpuolė.

„Visą laiką eidama viena merginų ant manęs šaukė ir vadino iškrypėle“, – nukentėjusioji neslėpė, kad toks elgesys ją ne juokais išgąsdino, ji net bijojo, jog gali būti sužalota.
Jeigu ne pro šalį ėjęs vyras, greičiausiai Virginjos M. ir Jolitos D. pareigūnai net nebūtų sulaikę – pamatęs, kaip viena mergina įvairiais žodžiais plūdo pagyvenusią moterį, vyras bandė sutramdyti viešąją tvarką pažeidusią panelę bei iškvietė policijos pareigūnus.

„Priėjęs prie merginos ją sudrausminau ir neleidau toliau mušti pagyvenusios moters – žinoma, ji paskui norėjo pasišalinti, bet aš jau jos nebepaleidau, laukiau, kol atvažiuos policija“, – sakė pilietiškas kaunietis.