Ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatyta, kad Kauno bendrovės buhalterė I. Š. nuo 1998 metų iki 2000 metų iš bendrovės atsiskaitomųjų sąskaitų, buvusių dviejų bankų filialuose Kaune, pateikusi banko čekius paėmusi grynais pinigais daugiau nei 530 tūkstančių litų, o į bendrovės kasą neįnešė daugiau kaip 340 tūkstančių litų.

Atliekant ikiteisminį tyrimą buvo atskleista, kad buhalterė klastodama bendrovės dokumentus, nurodydavo žymiai mažesnes pinigų sumas paimtas iš bankų. Be to, buvo išaiškinta, kad bendrovės buhalterė pirkdama ne vieną porą akinių, baldus, automobilių detales, elektros ir buities prekes, kurių vertė daugiau nei 40 tūkstančių litų, atsiskaitydavo įmonės pinigais. Įtariamosios apgaulė ir lėšų pasisavinimas buvo atskleistas, kai bendrovė pradėjo naudotis internetinės bankininkystės paslaugomis.

Ikiteisminio tyrimo metu Kauno bendrovės buhalterė I. Š. nuo tyrimo pasislėpė ir 2001 metais buvo paskelbta jos tarptautinė paieška. Ikiteisminį tyrimą dėl svetimo didelės vertės turto pasisavinimo galima buvo tęsti, kai 51-erių metų moteris 2007 metų lapkričio mėnesį buvo išsiųsta iš JAV.

Baudžiamojo kodekso 183 str. (Turto pasisavinimas) už didelės vertės svetimo turto ar turtinės teisės pasisavinimą numato baudžiamąją atsakomybę laisvės atėmimą iki dešimties metų.