“Mes jam davėm pinigų. Po to jis pradėjo klausinėti iš kokios mes mokyklos, ar nepažįstame mokinių iš vienos ar kitos klasės”, - pasakojo nepilnametis.

“Dar po akimirkos vyras išsitraukė peilį. Tada pasakė: o dabar be juokų, atiduokit visus pinigus”, - apie prieš kelias dienas įvykusį incidentą “15min” pasakojo Karolis.

Paauglys sakė, kad atidavus pinigus užpuolikas pareikalavo ir mobiliojo ryšio telefonų. Vaikinas bandė gintis, kad jo neturi, tačiau užpuolikas pats pradėjo kraustyti kišenes ir radęs telefoną pro sukąstus dantis iššvokštė, kad ginklą galėjo ir panaudoti.

“Mes su bendraklasiu atsitokėjome tik tada, kai jis nubėgo. Tada nutarėme pasiimti po ranka pakliuvusius pagalius ir vytis užpuoliką, bet jis buvo dingęs be pėdsakų”, - kalbėjo moksleivis.

Policijos pareigūnai nukentėjusiesiems primygtinai patarė į juos kreiptis nedelsiant, nes didžiausia tikimybė surasti nusikaltėlius ir susigrąžinti prarastus daiktus - sekti šviežiais piktadarių pėdsakais.

Pasak policininkų, egzistuoja gana didelė tikimybė, jog praėjus kelioms valandoms po užpuolimo daiktai atsiranda pas vogtų daiktų supirkėją.

“Anksčiau Aušros laiptai buvo didžiulė miesto piktžaizdė. Jų viršuje esančiuose namuose buvo keli “taškai”, kuriuose buvo pardavinėjamos narkotinės medžiagos. Tad pinigų pritrūkę narkomanai savo aukų tykodavo tiesiog ant laiptų”, - pasakojo Centro policijos komisariato viršininko pavaduotojas Danas Česnauskas.

Pareigūnas patikino, kad policijos patruliai laiptus stebi nuolat.

“Vienas patrulių ekipažas sustoja laiptų viršuje, o kitas – apačioje ir pareigūnai lipa laiptais, kol susitinka pusiaukelėje. Jei randa įtartinų asmenų, nugabena juos į policijos komisariatą”, - pasakojo D.Česnauskas.

Anot pašnekovo, jei minėtieji laiptai vėl taptų miesto piktžaizde policijos pareigūnai imtųsi atitinkamų veiksmų, ten patruliuotų civiliais rūbais vilkintys policininkai.

Streso išvengti sunku

Psichoterapeutas Olegas Lapinas teigė, kad žmogus, užpultas ginkluoto asmens, patiria didžiulį stresą.

“Norint išvengti streso reikia specialaus ne tik fizinio, bet ir psichologinio pasirengimo. Dažnai būna, kad ir itin stiprūs žmones, kultivuojantys kovines sporto šakas, sutrinka prieš užpuolikus su ginklais. Mūsų šalyje toks pasiruošimas įsivaizduojamas, tačiau sistema neveikia”, - pasakojo O.Lapinas, individualiai dirbantis su streso norinčiais išvengti pacientais.