Ketvirtadienį Kauno apygardos teisme paskelbtas nuosprendis 51-erių metų kauniečiui A. S., kuris buvo kaltinamas mažamečio asmens seksualiniu prievartavimu ir tvirkinimu. Teismas už tai jam skyrė 8 metų laisvės atėmimo bausmę.

Išsituokęs, vidurinio išsilavinimo A. S. buvo teisiamas už tai, kad pasinaudodamas bejėgiška nukentėjusiųjų būkle dėl jų mažametystės, 2010 m. birželio–rugpjūčio mėn. seksualiai prievartavo savo sugyventinės sūnų, o 2010 m. rudenį, tiksliau nenustatytu laiku, tvirkino jo draugą.

Kaltinamasis savo kaltės nepripažino, teigė, kad nukentėjusieji jį apkalba. Visgi A. S. kaltė buvo įrodyta byloje surinktais ir teisiamojo posėdžio metu ištirtais įrodymais: nukentėjusiųjų ir liudytojų parodymais, specialistų išvadomis ir kt. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta.

Skirdamas bausmę, teismas atsižvelgė į padarytų nusikalstamų veikų pavojingumo laipsnį, kaltės formą, padarytų nusikalstamų veikų motyvus ir tikslus, kaltinamojo asmenybę ir nuteisė jį laisvės atėmimu 8 metams pataisos namuose.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.