Sukrėtimą patyrė ir mergina – pasipiktinęs, jog ši nenori atnaujinti nutrūkusių santykių, vyras pareiškė, jog visi jos giminaičiai, draugai, bendradarbiai ir net bet kurie interneto naudotojai galės pamatyti vaizdo įrašus su intymiausiomis judviejų scenomis.

Tokios aplinkybės paaiškėjo, kai nukentėjusioji mergina pagalbos kreipėsi į policiją – baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas konstatavo, kad vyras ne tik sumušė savo buvusią draugę, bet ir grasindamas paskleisti kompromituojančias žinias privertė buvusią draugę lytiškai santykiauti bei tenkinti jo lytinę aistrą oraliniu būdu.

Teismas nusprendė, kad iš buvusios savo draugės pasityčiojęs anksčiau neteistas vyras gali pasitaisyti ir laisvėje – jam skirta metų dviejų mėnesių laisvės atėmimo bausmė, jos vykdymą atidedant metams. Be to, iš nuteistojo nukentėjusiajai priteistas 5 tūkst. Lt neturtinės žalos atlyginimas, nors mergina savo išgyvenimus buvo įvertinusi dešimt kartų didesne suma.

Nuosprendį paskelbęs teismas taip pat pabrėžė, kad nuteistasis jau ne pirmą kartą terorizuoja merginas – anksčiau jis taip pat buvo nufilmavęs lytinį aktą su viena kauniete, iš kurios už įrašo nepaviešinimą internete reikalavo 15 tūkst. Lt. Tiesa, su šia nukentėjusiąja jam pavyko susitaikyti, todėl baudžiamasis procesas buvo nutrauktas.

Bylos duomenimis nustatyta, kad Kauno rajone gyvenantis vyras su savo drauge kartu gyveno apie 8 metus, o po to mergina nutarė su juo nutraukti santykius – įsimylėjo kitą vyrą. Toks merginos pasirinkimas pribloškė jos buvusį draugą – jis pareiškė, jog šios taip lengvai nepaleis, o paviešins visus vaizdo įrašus, kuriuose užfiksuoti jų lytiniai aktai. Be to, jis aiškino, kad taip pat yra išsaugojęs ir daug nuotraukų, kuriose jo mylimoji – visiškai nuoga.

Tokį „siurprizą“ vyras merginai pateikė, kai ši į jo namus atvežė jo likusius daiktus. Šio susitikimo metu kaunietis panoro, kad mergina patenkintų jo seksualinę aistrą – šį lytinį aktą jis, kaip vėliau paaiškėjo, slapta nufilmavo iš anksto įjungęs kamerą.

Naują draugą susiradusi mergina nesutiko su buvusio mylimojo reikalavimais, tačiau, kaip konstatavo teismas, buvo priversta – į lovą atsigulė verkdama...

Vaizdo įrašą peržiūrėję policijos pareigūnai ir teisėjai nusprendė, kad intymius santykius su buvusiu mylimuoju mergina turėjo ne savo noru: vyrui ne kartą aiškino, jog „nenori, kodėl tai turi daryti per prievartą...“.

Prieš buvusią savo draugę prievartą panaudojęs kaunietis buvo kaltinamas ir grasinimu nužudyti, kai jai siuntė grasinančio pobūdžio SMS žinutę, o naujajam jos draugui pokalbio metu pareiškė, jog šis bus sumuštas beisbolo lazdomis ir išprievartautas.

Savo žinutėje vyras rašė, kad naujoji pora susilauks didelių siurprizų, o jos mylimasis „pasirašė sau nepalankų kontraktą, sutartį“.

Teismas dėl šių grasinimų vyrą išteisino, tačiau nuteisė dėl buvusios draugės sumušimo, kai šiai prieš pat Kalėdas du kartus kumščiu trenkė į veidą. Tiesa, po šio įvykio mergina į pareigūnus nesikreipė, tačiau jos sumušimo faktą patvirtino bendradarbiai.

Nors buvusią mylimąją terorizavęs vyras ir buvo nuteistas palyginti švelnia bausme, tačiau jis nesijautė padaręs ką nors blogo – teisme jis pareiškė, jog nukentėjusioji niekada neneigė, jog per aštuonerius jų bendravimo metus ne vieną kartą pati filmavo lytinius santykius, darydavo pornografinio pobūdžio nuotraukas ir jas atsiųsdavo telefonu.

Vyras taip pat tikino, kad išsiskyrimo vakarą nenaudojo jokios prievartos prieš jį paliekančią merginą – esą nors ji ir sakė, jog nenorinti lytiškai santykiauti, tačiau neverčiama tai atlika, nes šis „tik maloniai jos prašė“.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas pabrėžė, kad jam nekilo abejonių, jog nukentėjusioji buvo priversta lytiškai santykiauti su buvusiu draugu, nes šis grasino ją sukompromituoti.

„Tai, kad asmenys padaro savo intymaus bendravimo vaizdo įrašus bendru sutarimu, nereiškia, kad vėliau šie įrašai negali tapti priemone šantažuoti buvusį partnerį ir pažeisti jo seksualinio apsisprendimo laisvę“, – teismas pabrėžė, kad nuteistasis ir anksčiau merginai darė psichologinį spaudimą, grasindamas paviešinti intymaus gyvenimo detales.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (631)