Ir dar ilgą laiką neužmirš – pareigūnams pavyko sulaikyti tik vieną žagintoją, tuo metu kitu du vyrai yra pasislėpę, todėl paskelbta jų paieška, o dar dviejų iškrypėlių tyrėjams net nepavyko nustatyti.

Nors nuo nusikaltimo, kuris buvo įvykdytas viename bute Kaune, praėjo jau daugiau kaip 4 metai, tačiau seksualinę prievartą patyrusi mergina tik dabar sužinojo, kad vienas ją nuskriaudusių vyrų šešeriems metams siunčiamas į pataisos namus.

Tokią bausmę teisėjai skyrė jau anksčiau teistam Kęstučiui Cikanui, kurį pripažino kaltu ne tik dėl išžaginimo, bet ir seksualinio prievartavimo. Be to, nuteistasis savo aukai privalės sumokėti 10 tūkst. litų neturtinės žalos atlyginimą.

Istoriją, kuri pakeitė jos gyvenimą, merginai teks dar prisiminti ne kartą – jeigu bus sulaikyti kiti nuo teisėsaugos besislapstantys jos skriaudikai, nukentėjusiąjai vėl teks vykti į teismą ir iki mažiausių smulkmenų papasakoti, kaip buvo mušama, prievartaujama, žaginama ir bauginama, jog kaip lėlė bus parduota į viešnamį užsienyje.

Baudžiamąją bylą išnagrinėjęs teismas nustatė, kad K. Cikanas su policijos ieškomais dviem savo bičiuliais bei dar dviem nenustatytais asmenimis, panaudojo psichinę ir fizinę prievartą – sudavė smūgius į galvą bei tampė už plaukų, o paskui grasindami dar stipriau sumušti, išvežti ir parduoti į užsienį, ją prievartavo bei išžagino.

Pasak teismo, nukentėjusioji buvo šešis kartus išžaginta bei dar keturis kartus vyrus turėjo patenkinti oraliniu būdu.

Žagino, prievartavo: į kambarį ėjo vis kiti vyrai...

Košmarą merginai teko patirti apsilankius pas savo draugą Mindaugą. „Būnant namuose pas Mindaugą atėjo K. Cikanas, tarp jų kilo konfliktas, po kurio Mindaugas išbėgo iš namų, – sakė nukentėjusioji. – Laukiau, kol jis sugrįš, bet tuo metu į namus atėjo kitas vaikinas. Nenorėjau būti su nepažįstamaisiais, norėjau išeiti iš buto, bet iš raktų spynos buvo ištrauktas raktas. Klausiau, ar Mindaugas sugrįš, jie sakė, lauk, ir jis pareis.“

Mergina teigė, kad nuėjo į kambarį ir laukė, kol grįš buto šeimininkas. Tuo metu du vaikinai liko virtuvėje.

„Po kurio laiko tie vaikinai užėjo į kambarį ir pasakė, kad turėsiu su jais santykiauti – aš tai atsisakiau daryti, todėl man kelis kartus smogė į galvą, – pasakojimą tęsė nukentėjusioji. – Tada vienas jų pasakė, kad turėsiu juos patenkinti oraliniu būdu. Atsisakiau, bet jie ėmė plėšyti mano drabužius, vienas jų nusimovė kelnes... Kitas – K. Cikanas išėjo iš kambario, bet sugrįžo, kai jo draugas jau buvo pasitenkinęs... Jis reikalavo ir jį tenkinti oraliniu būdu, gąsdino, kad mane sumuš, tampė už plaukų.“

Merginos teigimu, vėliau, kai K. Cikanas ją išžagino, ji išgirdo, kaip vaikinai kažkam skambino telefonu. „Girdėjau, kaip sakė, kad jie turi mergaitę“, – sakė nukentėjusioji.

Pasak jos, po šio pokalbio vaikinai atėjo į kambarį ir pranešė, kad dabar ji turės už savo draugą Mindaugą „atidirbti 2 tūkst. Lt“.

„Sakė, kad atvažiuos klientas ir turėsiu su juo santykiauti, o jeigu to nedarysiu, mane išveš į užsienį, – kalbėjo ji. – Gal po pusvalandžio atėjo vyras šviesiais plaukais. Jį atvedė K. Cikano draugas – jis sakė, kad su klientu turiu gražiai elgtis. O tas vyras nusirengė ir atsigulė ant čiužinio, sakė, kad jį turiu tenkinti oraliniu būdu...“

Mergina vėl bandė priešintis, bet nesėkmingai. „Paskui vėl atėjo K. Cikano draugas ir liepė nusiprausti, nes atvažiuos kitas vyras – po to vienas po kito į kambarį ėjo kiti vyrai, jie elgėsi grubiai“, – nukentėjusioji sakė, kad vėl buvo prievartaujama ir žaginama.

Palydėjo iki stotelės, o paskui reikalavo tylėti

Kai vaikinams jų auka pasirodė neįdomi, jie nutarė ją paleisti – vienas jų atidavė drabužius, telefoną ir net palydėjo iki autobusų stotelės. „Grįžusi viską papasakojau tėčiui, kuris iškvietė policiją“, – sakė nukentėjusioji.

Jos teigimu, net ir policijai pradėjus tyrimą dėl seksualinės prievartos, vyrai jos nepaliko ramybėje. „Vienas jų skambino kelis kartus telefonu, bandė susitarti, kad atsiimčiau pareiškimą policijoje, už tai siūlė pinigų, žadėjo sumokėti apie 10 tūkst. Lt“, – sakė ji.

Tačiau nukentėjusioji pretenzijų neatsisakė.

Nei ikiteisminio tyrimo metu, nei teisme K. Cikanas kaltės nepripažino, aiškino, jog nukentėjusioji meluoja. Tačiau pareigūnams gerai žinomu nusikaltėliu teisėjai nepatikėjo – pasak jų, nukentėjusiosios valia buvo palaužta bendromis K. Cikano ir kitų asmenų pastangomis, aktyviais veiksmais, nukreiptais į prievartinių lytinių santykių atlikimą su nukentėjusiąja, ir kiekvienas jų suprato bendrai darantys nusikalstamas veikas.

„Nukentėjusioji išreiškė lytinių santykių nenorą, tačiau K. Cikanas prieš nukentėjusiąją panaudodamas fizinį smurtą ir jai grasindamas tuoj pat jį panaudoti prieš nukentėjusiosios valią ir taip atimdamas jos galimybes pasipriešinti, ją išžagino ir leido kitiems asmenims seksualiai ją prievartauti“, – teisėjai pažymėjo, kad skirdami nuteistajam realią laisvės atėmimo bausmę siekia ne tik jį nubausti už padarytus nusikaltimus, bet ir apriboti jam galimybę daryti naujas nusikalstamas veikas, siekti, kad ateityje nuteistasis daugiau nebedarytų nusikalstamų veikų.

Seksualinio pobūdžio prievartą patyrusios moterys iš visos Lietuvos gali kreiptis į Kauno moterų draugiją tel. 865500775, el. paštu kmd.asoc@gmail.com (teikiama profesionali teisininko, psichologo pagalba bei atstovavimas bylose).