Prokuratūra praneša, kad atliktų kratų metu rastos ir paimtos įvairios narkotinės bei psichotropinės medžiagos ir jų pakavimui reikalingi daiktai – iš viso 46 kanapių augalai, 2 jau nuskinti augalai bei vartojimui paruoštos kanapės.

Įtariama, kad B. N., veikdamas kartu su A. Ž., savo gyvenamojo namo patalpose augino didelį kiekį kanapių – ne mažiau kaip 38 vienetus augalų. Bendrininkai narkotines medžiagas augino ne tik B. N. namuose, bet ir A. Ž. priklausančiame garaže, kuriame palapinėse buvo rasti ir paimti 8 augalų stiebai.

Taip pat, B. N. turėdamas tikslą parduoti ar kitaip platinti narkotines medžiagas, 2023 m. gegužės 16 d. įtariamajam G. K. už 50 eurų galimai pardavė pakuotę su narkotinėmis medžiagomis – kanapėmis.

A. Ž. įtariamas ir dėl to, jog neteisėtai įgijo ir laikė dvi pakuotes grybų, su, kaip įtariama, psichotropinėmis medžiagomis bei tris pakuotes su kanapėmis.

Ikiteisminis tyrimas atliekamas pagal tris Baudžiamojo kodekso straipsnius – dėl neteisėto aguonų ar kanapių auginimo (265 str. 1 d.), neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis be tikslo jas platinti (259 str. 1 d.) bei dėl neteisėto disponavimo narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis turint tikslą jas platinti (260 str. 1 d.).

Siekiant užtikrinti įtariamųjų dalyvavimą procese, visiems asmenims paskirtos kardomosios priemonės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją