Šeštadienį, vasario 20 d., apie 13.45 val. mobilusis greičio matuoklis užfiksavo tikrą greičio mėgėją – Kaune, Šiaurės pr., automobilis BMW atkarpoje, kurioje yra ir pėsčiųjų perėja, vietoje nustatytų 50 km/val., važiavo 129 km/val. greičiu. Vairuotojui automatiniu būdu suformuotas ir išsiųstas protokolas su administraciniu nurodymu, praneša Kauno apskrities policija.

greičio viršijimą daugiau kaip 50 km/val., vairuotojui gresia ne tik piniginė bauda nuo 450 iki 550 eurų, bet ir vairuotojo pažymėjimo netekimas nuo 1 iki 6 mėnesių.

Praėjusį savaitgalį Kauno apskrityje buvo vykdyta papildoma policinė priemonė, skirta neblaiviems, apsvaigusiems nuo narkotinių, psichotropinių ar kitų psichiką veikiančių medžiagų vairuotojams, saugos diržų naudojimo, pėsčiųjų kontrolę bei kitiems teisėtvarkos pažeidimams išaiškinti.

Šeštadienį, vasario 20 d., Jonavos ir Kaišiadorių rajonuose buvo patikrintas beveik 300 vairuotojų blaivumas. Vienas vairuotojas buvo neblaivus. Automobilio „Volvo“ vairuotojui (gim. 1976 m.) apie 10.40 val. Kaišiadorių r., Žaslių miestelyje, buvo nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 1,31 prom. Tai didžiausias Kelių patrulių kuopos pareigūnų nustatytas neblaivumo laipsnis automobilio vairuotojui per praėjusią savaitę. Už tai vyrui gresia bauda nuo 800 iki 1100 eurų.

Tą pačią dieną, apie 14.50 val., Jonavos r., Upninkų kaime, išaiškintas ir neblaivus dviratininkas (gim. 1977 m.), kuriam taip pat nustatytas lengvas girtumo laipsnis (1,46 prom.). Už dviračio vairavimą apsvaigus (ne mažiau kaip 0,4 prom., bet ne daugiau kaip 1,5 prom.), asmeniui gresia bauda nuo 80 iki 150 eurų. Priemonių metu nustatyta ir kitų Kelių eismo taisyklių pažeidimų, kai buvo vairuojama neturint teisės to daryt, nenaudoti saugos diržai. Taip pat fiksuoti ir pėsčiųjų padaryti pažeidimai.

Sekmadienį, vasario 21 d., Kauno mieste ir rajone Kelių patrulių kuopos pareigūnai patikrino dar per 300 vairuotojų blaivumą, vienas vairuotojas buvo neblaivus (1,04 prom.). Dviems vairuotojams už transporto priemonių vairavimą neturint teisės to daryti surašyti administracinio nusižengimo protokolai, jiems gresia baudos nuo 300 iki 450 eurų.

Iš viso per savaitę Kelių patrulių kuopos pareigūnai nustatė 4 neblaivius vairuotojus ir 1 neblaivų dviratininką. Išaiškinti ir 8 vairuotojai, neturėję teisės vairuoti bei kiti pavieniai KET pažeidimai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)