Pistoletas, kuris buvo naudojamas nusikaltimų metu, buvo pagrobtas pirmo nusikaltimo metu.

Atliekamas tyrimas dėl trijų sunkių ir dviejų apysunkių nusikaltimų. Pavyko nustatyti, kas tai darė. Buvo analizuojamos schemos ir pavyko sulaikyti įtariamuosius, kuriems skirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas 3 mėnesių laikotarpiui“, - sakė Kauno apygardos prokuratūros II baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Tomas Dorelaitis.

Pirmo įvykio metu buvo užpultas lombardas, pagrobta nemaža pinigų suma ir šaunamasis ginklas. Buvo sutelktos policijos pajėgos ne tik Kauno, bet ir iš kitų miesto – pareigūnai dirbo dieną ir naktį. Gavome žinių, kad nusikaltimus gali daryti tie patys asmenys. Nustatėme, kad yra naudojamas tas pats ginklas. Nustatyti asmenys ir pradėta jų paieška. Abu asmenys buvo sulaikyti Naujojoje Akmenėje“, - sakė Kauno AVPK nusikaltimų tyrimo valdybos viršininkas Gintautas Žukauskas.

Teigiama, kad suimti vyriškiai savo kaltę pripažįsta tik iš dalies.

Vienas įtariamasis – kaunietis, kitas neturi pastovios gyvenamosios vietos. Per kratas buvo rastas vieno iš nusikaltimų metų pagrobtas pistoletas bei medžioklinis šautuvas.

Tyrimų metu nustatyta, kad lapkričio 15 d. apie 13.20 val. V. Krėvės pr. esančiose bendrovės patalpose du vyrai, panaudoję fizinį smurtą, surišo darbuotoją ir iš seifo pagrobė auksinius dirbinius, pinigus ir savigynai įsigytą kovinį pistoletą „Walther“. Lapkričio 27 d. apie 20 val. iš buto, esančio V. Krėvės pr., du vyrai, grasindami pistoletu ten gyvenantiems vyrui ir moteriai, pagrobė kompiuterį „Apple Ipad 3“, tris mobiliojo ryšio telefonus.


Lapkričio 29 d. apie 15.33 val. Ašigalio g., namo bendrojo naudojimo patalpose, nepažįstamas vyras smogė jaunuoliui, gim. 1991 m., bei peršovė blauzdą.


Gruodžio 3 d. apie 17.45 val. Kaune, Sartų g., nenustatytas asmuo peršovė vyro, gim. 1982 m., koją ir pasikėsino pagrobti „Canon“ fotoaparato objektyvą.


Tyrimo metu balistikos specialistams skubiai pateikus išvadas, nustatyta, kad nusikaltimų metu buvo naudojamas tas pats, iš juvelyrinės parduotuvės lapkričio 15 d. pagrobtas šaunamasis ginklas „Walther“.


Atlikdami ikiteisminio tyrimo veiksmus, Kauno kriminalistai aptiko įtariamųjų pėdsakus, organizavo pasalas galimose jų buvimo vietose, atliko kratas.


Operatyvios paieškos priemonės, bendri policijos pareigūnų ir Kauno apygardos prokuratūros prokurorų veiksmai buvo sėkmingi, todėl Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai gruodžio 7 d. Naujoje Akmenėje sulaikė įtariamuosius: J. V., gim. 1982 m., praeityje teistą už vagystes, plėšimą, nužudymą, nuolat keitusį gyvenamąsias vietas, ir Kauno gyventoją R. A., gim. 1994 m., praeityje teistą už viešosios tvarkos pažeidimą.


Pas įtariamuosius kratų metu buvo rastas pagrobtas pistoletas „Walther“, 40 šovinių,  medžioklinis šautuvas dalinai nupjautu vamzdžiu ir buože bei šoviniai, peilis.

Įtariamieji buvo sulaikyti ir uždaryti į Kauno apskrities policijos areštinę. Pirmadienį teismas tenkino tyrimą kontroliuojančio Kauno apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroro prašymą ir leido įtariamuosius suimti 3 mėn.