Dėl birželio 5 d. Kaune, Erdvilo g., kilusio gaisro, kurio metu rastas didelis kiekis skysčio, galimai turinčio alkoholio kvapą, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdyboje buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamąjį kodeksą.

Policija praneša, kad ikiteisminio tyrimo metu buvo nustatytos galimos techninio spirito su priemaišomis sandėliavimo vietos ir asmenys, galimai susiję su šia nusikalstama veika. Kauno apskr. VPK pareigūnai surado ir sulaikė net 19 tonų skysčio, turinčio alkoholio kvapą, bei specialią įrangą, kuria naudojantis išskiriamas spiritas.

Tikrinant surinktą informaciją, rugsėjo 1 d. apie 15.30 val. Kaune, Ateities pl., sulaikytas Kauno miesto gyventojas (gim. 1997 m.), kuris priiminėjo siuntą, atkeliavusią iš Lenkijos. Patikrinus atgabentą krovinį, buvo rastos 8 tonos palečių su dėžėmis, kuriose buvo sudėtos 5 l talpos plastikinės taros su skysčiu, turinčiu alkoholio kvapą. Manoma, kad tai galimai cheminis valiklis, iš kurio cheminių reakcijų metu ir buvo išskiriamas techninis spiritas.

Šalia esančiame sandėlyje pareigūnai aptiko 1 toną tokio pačio cheminio skysčio, 1 toną išskyrimui paruošto cheminio skysčio, turinčio alkoholio kvapą, ir dar 1 toną jau išskirto techninio spirito. Taip pat buvo rasta techninio spirito išgryninimui naudojama įranga. Netoliese esančiame kitame sandėlyje kriminalistai aptiko dar 5 tonas apdoroto techninio spirito.

Atliekant tolimesnius ikiteisminio tyrimo veiksmus, Kaune, Šilainiuose, nupjovus požeminio garažo vartų spyną, Kauno apskr. VPK pareigūnai rado ir sulaikė apie 3 tonas jau apdoroto, galimai iš cheminio valiklio išskirto techninio spirito kartu su tam naudojama įranga.

Ta pačią dieną buvo atliktos kratos, kurių metu Kauno rajone sulaikytas antras įtariamasis (gim. 1989 m.). Jo namuose rasta bei paimta 9,5 tūkstančio eurų.

Abiems įtariamiesiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir įpareigojimas periodiškai registruotis policijos įstaigoje. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokuroras Vidas Kilinskas.