Į įvykio vietą iškviesti policijos pareigūnai, kadangi prie stiklo priklijuotas lėles bandyta padegti, atvyko ir ugniagesių atstovai.

„8 val. 8 min. buvo gautas pranešimas, kad Laisvės al. 36 ant pastato lango užmesta medžiagos skiautė, bandyta ją padegti. Tai pat įtariama, kad bandyta patekti į patalpas“, – „Delfi“ sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė.

Policijos pareigūnai paėmė bei išsivežė ne tik prie vitrininio stiklo rastus lipnios juostos likučius su apdegusių lėlių fragmentais, bet ir laiškų dėžutėje buvusią kaukę su mįslingais užrašais. Incidento vietoje paimti DNR mėginiai.

Viešosios įstaigos „Kaunas 2022” komunikacijos ir rinkodaros skyriaus vadovas Mindaugas Reinikis patikslino, kad apžiūrėjus biuro patalpas nustatyta, jog pašaliniai asmenys į vidų nebuvo patekę.

Pasak M. Reinikio, šis incidentas – arba vandalizmo aktas, arba pakrikusios psichikos žmogaus poelgis. Jis vylėsi, kad policijos pareigūnai gana greitai nustatys kas tai padarė – šioje vietoje gausu vaizdo stebėjimo kamerų.

Papildyta 15.44 val: Pusdienį – tiek užtruko Kauno apskrities policijos pareigūnai nustatyti anksčiau neteistą kaunietį (gim. 1992 m.), kuris, kaip teigia, tenorėjęs atkreipti dėmesį, praneša Kauno apskr. policija.

Kauno miesto Nemuno policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pasikėsinimo sunaikinti ar sugadinti turtą visuotinai pavojingu būdu. Vyrui reiškiami įtarimai dėl pasikėsino įvykdyti nusikalstamą veiką.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (69)