Kone porą valandų apie aplinkybes klausinėjęs teismas nusprendė tenkinti suėmimo prašymą iš dalies - 2 mėnesiams.

„Teismas ne pilnai tenkino mano prašymą. Iš trijų suėmimo pagrindų buvo palikti du. Tai yra, kad gali bėgti ir slėptis nuo ikiteisminio tyrimo ir teismo. Taip pat, kad gali daryti naujas nusikalstamas veikas, nes anksčiau yra teistas, nors teistumas jau yra išnykęs. Tačiau teismas rėmėsi šiuo pagrindu. Teismas atmetė mano motyvą, kad jis gali trukdyti tyrimui, kadangi tokių duomenų nebuvo gauta, nors aš manau, kad toks pavojus buvo ir argumentavau savo prašymą. Tačiau teismas rėmėsi bylos duomenimis. Atsižvelgta ir į tai, kad jis gyvena su šeima, turi darbą, tai terminas buvo mažesnis nei aš prašiau, bet aš manau, kad jis pakankamas“, - teigė Kauno apygardos prokuroras Darius Jakutis.

Prokuroras taip pat teigė, kad vienoje iš Kauno bendrovių vadybininku dirbantis V. Trakanavičius kol kas atsisako duoti bet kokius parodymus.

Oficiali versija

Ketvirtadienį pareigūnai informavo, kad A. Jurašių kulka kliudė kaklo srityje. Įvykio metu buvo paleistas vienintelis šūvis. Incidento metu lošimo namuose buvo dar apie 10 žmonių.

Prokuratūra kol kas nekomentuoja, kokiomis aplinkybėmis įvyko įvykis.

„Sakyti, kad buvo akivaizdus konfliktas – negalime. Yra vaizdo kameros, kurios užfiksavo įvykį. Viskas paaiškės ikiteisminio tyrimo metu“, - Kauno apskrities VPK viršininko pavaduotojas Darius Žukauskas.

Pas V. Trakanavičių buvo rasti du pistoletai, iš vieno jų buvo šauta, taip teigia policija. Pas įtariamąjį buvo rasti pistoletai - „MP446 Viking” ir „Iž“. Po įvykio įtariamajam nustatytas vidutinis girtumo laipsnis.

Įtariamajam buvo išnykę teistumai, todėl jam nebuvo kliūčių legaliai laikyti ginklus.

Gyveno šalia

DELFI šaltiniai atskleidė, kaip naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį lošimo namuose klostėsi tragiški įvykiai.

V. Trakanavičius užėjo į lošimo namus išgerti. Čia jis prisijungė prie pažįstamų kompanijos, tarp kurių buvo ir A. Jurašius. Abu vyrai gyveno toje pačioje Baltijos gatvėje, tačiau buvo pažįstami tik iš matymo.

Kompanija sėdėjo prie staliuko, ant kurio buvo mažiausiai trys išgerti degtinės buteliai. Vyrai šnekučiavosi. Šaltiniai teigia, kad gerokai prieš įvykį V. Trakanavičius demonstravo ginklą, tačiau tai niekam įtarimų nesukėlė.

Kiek prieš 2 val. nakties V. Trakanavičius palinko prie šalia sėdėjusio A. Jurašiaus, išsitraukė pistoletą ir šovė. Pareigūnas sukniubo, prie jo pribėgo ten buvę draugai. Tuo tarpu V. Trakanavičius elgėsi ramiai, kol atvažiavo pareigūnai, jis spėjo nueiti į tualetą.

Utopinė versija

Sulaikytas V. Trakanavičius buvo pristatytas į policiją. Pas jį rasti ne tik du pistoletai, bet ir nemažas kiekis raminamųjų vaistų „Xanax“. Keliama versija, kad raminamuosius vaistus užgėręs dideliu kiekiu alkoholio jis nelabai suprato, kas vyksta ir sunkiai orientavosi aplinkoje.

Pareigūnams jis aiškino, kad A. Jurašius iš jo rankinės išsitraukė ginklą ir pats nusišovė. Tačiau tai paneigia vaizdo kamerų įrašai.

Šaltiniai tikina, kad į A. Jurašių buvo šauta du kartus – viena kulka pareigūną perskrodė kiaurai, kita – liko kūne. Be to, neoficialiai teigiama, kad A. Jurašius buvo nušautas ne iš legaliai laikytų ginklų, o iš pistoleto „Makarov“. Esą būtent toks ginklas rastas nusikaltimo vietoje.