Antradienį VSAT Vilniaus pasienio rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus pareigūnai Kauno pakraštyje, vieno namo kieme, užklupo keturis vyrus. Jie iš mikroautobuso „Fiat Ducato“ dugne specialiai įrengtos slėptuvės į čia pat stovėjusį automobilį „Škoda Praktik“ krovė kontrabandinius rūkalus.

Mikroautobusas buvo su vokiškais registracijos numeriais, lengvasis automobilis – registruotas Lietuvoje.

Pasieniečiai ketveriukę sulaikė. Paaiškėjo, kad tai - 23-ejų, 35-erių ir 36-erių Baltarusijos piliečiai ir 35-erių kaunietis. Užsieniečiai Lietuvoje buvo teisėtai.

Pirminiais duomenimis, iš viso rasti 11 493 pakeliai cigarečių "Minsk Capital QS“, pažymėti baltarusiškomis banderolėmis.

Po apklausų kontrabandininkai buvo uždaryti į areštinę. Dėl neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis VSAT Vilniaus pasienio rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją