Kaip apie 11 val. pasakojo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai, nelaimė užfiksuota Maironio gatvėje 1-u numeriu pažymėto namo kieme, į kurį įvažiavęs šiukšliavežis sava eiga teritorijos taip ir nepaliko.

Anot kauniečių, mašina įlūžo į tarybiniais laikais statytos slėptuvės evakuacinę salę. Nuotraukoje matyti, kad galinė transporto priemonės dalis įsmukusi po žeme, o priekis kabo ore.

Į Maironio gatvę tuoj pat iškviesta techninė pagalba, liudininkų teigimu, aplink vaikšto vyrai, sujudimas didelis, tačiau ką daryti, neaišku. Tuo metu iš automobilio bėga skysčiai, kauniečiai sako, kad apie 12.30 šiukšliavežis ertmėje jau stovėjo kone stačiai.

Susisiekus su „Kauno švaros“ avarine gatvių tarnyba, dispečerė apie tokį įvykį teigė negirdėjusi. Su bendrovės atstovais žiniasklaidai „Kas vyksta Kaune“ susisiekti kol kas nepavyko.

Portalo žurnalistams nelaimės vietoje pavyko sužinoti, kad gelbėjimo darbus galimai sunkina nepakankamo pajėgumo keltuvas. Taip pat įtariama, kad toliau lūžta asfaltas ir sunkiasvoris automobilis smunka gilyn.

Anot gyventojų, toje pačioje vietoje prieš kelerius metus buvo įsmegęs savivartis. Esą po šio įvykio savivaldybė turėjo atsivėrusią duobę užpilti žemėmis, bet teritorija buvo tik aptverta, o problema iš esmės neišspręsta.

Kauno priešgaisrinės gelbėjimo valdybos budintis specialistas „Kas vyksta Kaune“ nurodė, kad ugniagesiai šiukšliavežio iškėlimo operacijoje nedalyvavo, tik atvyko įvertini situaciją, aptvėrė teritoriją „Stop“ juosta.

Pašnekovo žiniomis, iš pradžių atvykęs kranas iš požeminės patalpos sunkiasvorio automobilio iškelti nepajėgė, tad ieškota stipresnės technikos. Ugniagesių duomenimis, žmonės incidento metu nenukentėjo.

Daugiau naujienų rasite čia.