Policijos departamentas praneša, kad rugsėjo 12 d. apie 2 val. 20 min. Kaune, Kęstučio g., automobilyje „VW T-Rock“ (pagamintas 2020 m.) kilo gaisras, kurio metu automobilis sudegė bei apdegė šalia stovėjęs automobilis „BMW 520“ (pagamintas 2018 m.).

Įtariamas padegimas. Pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 187 str.
2 d. (tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu arba išardydamas ar sugadindamas įrenginį ar agregatą, jeigu dėl to galėjo nukentėti žmonės, arba sunaikino, išardė ar sugadino strateginę arba svarbią reikšmę nacionaliniam saugumui turinčių juridinių asmenų infrastruktūrą sudarantį turtą ar jo dalį, arba sunaikino ar sugadino didelės vertės svetimą turtą ar didelės mokslinės, istorinės ar kultūrinės reikšmės turinčias vertybes,baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų).

Rugsėjo 12 d. apie 3 val. 52 min. Klaipėdos r., Gargžduose, automobilyje „Opel Insignia“ (pagamintas 2009 m.) kilo gaisras, kurio metu automobilis apdegė.

Pareigūnai dėl šio įvykio taip pat įtaria tyčinę žmogaus veiklą. Surinkta medžiaga pagal LR BK 187 str. 1 d. (tas, kas sunaikino ar sugadino svetimą turtą, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba laisvės atėmimu iki dvejų metų).