Penktadienį socialinius tinklus apskriejo vaizdo įrašas, kuriame užfiksuota, kaip keturi policijos pareigūnai R. Kalantos gatvėje bando sulaikyti aktyviai aštriu daiktu mojuojantį vyrą. Vaizdo medžiagoje matyti, kad policininkams sučiupti žmogų pradžioje ne itin sekasi, panašu, kad jie saugosi rankoje turimo įnagio.

Vienas pareigūnų bando vyrą pargriauti, pribėgęs iš nugaros griebia jam už gobtuvo. Šis netikėtai nuplyšta, o lygsvaros neišlaikęs pareigūnas griūna ant nugaros.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Odeta Vaitkevičienė informavo, jog viskas prasidėjo 9 val. 15 min. gavus pranešimą, kad prie vieno R. Kalantos gatvės namo laiptinės girtaujama.

Tikrindami pranešimą, nuvykę prie nurodyto namo policijos patruliai rado apibūdinimą atitinkantį vyrą, jį pakvietė prieiti prie automobilio. Šis nenorėjo bendrauti su policininkais, išsitraukė ylą ir puolė bėgti. Perbėgęs judrią gatvę bandė įlipti į autobusą, tačiau vidun įleistas nebuvo.

„Tada viskas persikėlė į gatvę. Asmuo švaistėsi yla, grasino ja padurti pareigūnus. Panaudojus lazdas, išmušus ylą iš rankų, 1954 metais gimęs asmuo buvo sulaikytas. Patikrinus jo girtumą, nustatyta, kad žmogus blaivus, alkoholio matuoklis rodė nulius“, – sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė O. Vaitkevičienė.

Agresyvus vyras uždarytas į policijos areštinę, dėl jo veiksmų pradėtas ikiteisminis tyrimas.