Kaip BNS sakė Kauno apskrities neįgaliųjų vaikų specializuotos internatinės mokyklos direktorius Liudas Ankudavičius, ketvirtadienio naktį iš Apuolės gatvėje esančios mokyklos vagys išnešė 5 kompiuterius ir vieną monitorių. Dar vieną kompiuterį vagys nešdami sudaužė ir paliko jį gulėti ant grindų. Mokykloje liko tik trys monitoriai ir keli seniau turėti nusidėvėję kompiuteriai.

"Dvejus metus ieškojau būdų atnaujinti kompiuterių klasę, suradau Vokietijos liuteronų pastorių, kuris paaukojo pinigų šiai įrangai įsigyti, o čia per vieną naktį viskas dingo", - neslėpė apmaudo L.Ankudavičius.

Jis sakė, kad įtaria du buvusius mokyklos auklėtinius, nes į kompiuterių klasę vagys pateko atsirakinę duris.

"Savo auklėtiniams duodavome raktus, kad jie vakarais galėtų ateiti pažaisti kompiuterinius žaidimus, todėl nebuvo sudėtinga padaryti to rakto kopiją", - pasakojo direktorius.

Pasak jo, klasė turėjo vietinę signalizaciją. Ji suveikė po vidurnakčio, tačiau atskubėjęs sargas rado nepaliestas duris. Paskui signalizacija suveikė dar du kartus. Po paskutinio karto sargas rado išdaužtą klasės langą, per kurį ir buvo išnešti kompiuteriai. Padarytas materialinis nuostolis siekia apie 10 tūkst. litų.

Tą pačią naktį vagys įsilaužė ir į lopšelį-darželį "Židinėlis". Iš vaikų grupės "Rudnosiukai" per atidarytą langą plėšikai išnešė sintetinį kilimą, sieninį laikrodį, užuolaidas, valymo priemones, tualetinį popierių ir muilą.

Nuostoliai dar nustatinėjami.

Abu nusikaltimus tiria Kauno Santakos policijos komisariatas.